ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מתכונים עם מצות

טוסט עם מצה, סושי מצה ועוד מגוון מתכונים עם מצות מחכים לכם ממש פה
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

No data was found

איך להרטיב מצה:

בקערה מניחים את כמות המצות שרוצים, שופכים מים חמימים עד לכיסוי מלא, בעזרת היד דוחפים פנימה את המצות למשך 45 שניות, מוציאים ומעבירים למגבת למשך 5 דק' – תקבלו מצה רטובה מדהימה.

טוסט מצה:

2 מצות רטובות, כף רסק עגבניות, כף פסטו, 2 פרוסות גבינה צהובה ומכניסים לטוסט למשך 810 דק'.

ביצת עין מצה:

קורצים בעזרת קערית וסכין מצה רטובה, מעבירים למחבת משומנת, שוברים ביצה, מפזרים מעל מלח, ברגע שמרוצם ממידת העשייה של הביצה – מוכן

טוסט מצה שוקולד:

על מצה רטובה מניחים 2 אצבעות קינדר, במבה נוגט, מגלגלים ומכניסים ל10 דק' בטוסטר.

חביתה מצה מגולגלת – מצה רול:

בקערית שוברים 2 ביצים, מוסיפים קורט מלח ומקשקשים.

על מחבת חמה ומשומת שופכים את הביצים ומיד מניחים מצה רטובה מעל, לאחר שהחביתה מתנתקת בקלות מהמחבת (תרגישי עם המרית) הפוכים ומנמיכים את האש.

מוסיפים גבינה צהובה מוצרלה מגורדת, עגבניות שרי חצויות, מגלגלים, ומגבירים את האש למשך 2 דק' – מוכן!

חביתה עם נקניקייה מגולגלת במצה:

במחבת משומנת זורקים נקניקייה קצוצה ומקפיצים במשך 2 דק', מוסיפים 2 ביצים מקושקשות יחד עם קורט מלח, משטחים ומוסיפים מצה רטובה מיד, בעזרת היד או מרית לוחצים על המצה עד שהחביתה מתנתקת בקלות מהמחבת (תרגישו עם המרית), הופכים את החביתה, מוסיפים קטשופ, מיונז, עגבניות שרי, מלפפון חמוץ, מגלגלים ומוכן.

פרנץ' מצה:

בעזרת כוס וסכין חורצים עיגולים קטנים מ2 מצות רטובות, בצלחת עמוקה מערבבים ביצה, חצי כוס חלב, כפית קינמון, טובלים את עיגולי המצות משני צדדי ומעבירים למחבת חמה, לאחר 2 דק' הופכים ולאחר 2 דק' נוספת מוכן, מומלץ להגיש עם רוטב מייפל וגלידה.

מצה סושי:

מסדרים במצה רטובה ירקות שאוהבים, גבינות וכל דבר שאתם אוהבים, מגלגלים ומהדקים בעזרת רשת של סושי (ניתן להוסיף אבוקדו דוגמא בסרטון)

מצה בריי וסוכר:

בקערה שוברים 2 ביצים, קורעים מצה רטובה פנימה, מקשקשים, שופכים על מחבת משומנת ומעררבים ללא הפסקה.

לאחר שהביצים מוכנות מעבירים לצלחת מפזרים סוכר בנדיבות ובתאבון.

מצה קינמונים:

מצרכים:

• 35 גרם חמאה
• 3 כפות חלב
• כפית קינמון
• 4 כפות סוכר
• 2 מצות רטובות

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערית, חמאה מומסת, חלב, קינמון ו3 כפות סוכר.
חותכים את המצות הרטובות לקוביות, מורחים משני הצדדים (חשוב!!) ומניחים על נייר אפייה במגש.
מפזרים כף סוכר באחידות ומכניסים לתנור למשך 10 דק׳ בלבד.
מוציאים מהתנור ומנשנשים 😍

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור