טחינה ירוקה מצרכים:
•כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
•½ כוס מים קרים (הכי קרים שאפשר)
•כוס טחינה גולמית
•½ לימון
•½ כפית מלח דק
•½ כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
בקערה טוחנים היטב את עלי הפטרוזיליה והמים. (למי שאין בלדר מוט, אפשר במעבד מזון רגיל)
מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הלימון, תבלינים ומערבבים.
מוכן! רוצים לשנות את המרקם? אם רוצים נוזלי יותר תוסיפי מעט מים, אם רוצים סמיך יותר תוסיפי מעט טחינה גולמית ולערבב. (זה בסדר להוסיף גם אחרי שהטחינה מוכנה)
טחינה קלאסית
מצרכים:
•כוס טחינה גולמית
•כוס מי קרח
•½ לימון (מיץ)
•2 שינים שום (כתוש)
•חופן עלי פטרוזיליה
•½ כפית פלפל שחור
•½ כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה:
בקערה שופכים טחינה, חצי כוס מים, לימון ומערבבים.
מוסיפיפ את השום כתוש, פטרוזיליה קצוצה דק, תבלינים וחצי כוס המים הנוספת.
מערבבים היטב עד לקבלת המרקם הרצוי – אם רוצים לדלל, מוסיפים מים ואם רוצים להסמיך מוסיפים טחינה.
** מומלץ בהגשה לשפוך מעט שמן זית, עגבניות חתוכות לקוביות ולהגיש לצד פיתה חמה.
טחינה סלק – טחינה ורודה
מצרכים:
•סלק אדום מורתח (אפשר קנוי בוואקום)
•כוס טחינה גולמית
•½ לימון
•½ כפית שטוחה פלפל שחור
•½ כפית מלח דק
•½ כפית שטוחה אבקת שום
•½ כוס מים קרים (הכי שאפשר)
אופן הכנה:
טוחנים היטב סלק אדום מורתח.
בקערה שופכים את כל המרכיבים יחד עם 3 כפות גדושות של סלק טחון.
מערבבים היטב על לקבלת המרקם הרצוי (מוסיפים מים לדלל, מוסיפים טחינה להסמיך)
מוכן תהנו
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.