ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מתכון לקובה במיה

מתכון לקובה במיה הכי טעימה שתכינו! מרק עגבניות טעים עם במיה בפנים וקובות עם מילוי בשר מעולה וציפוי דק של סולת

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

מתכון למילוי והציפוי של הקובה
מילוי:
1 קילו אונטריב טחון - בשר טחון מספר 2 (צלעות) סכין מס׳ 6 (בינוני)
3 בצלים
100 גרם מרגרינה
רבע כוס שמן
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
בצק לציפוי:
חצי קילו סולת
כפית מלח
1 וחצי כוס מים
למרק:
‎רבע כוס שמן
בצל לבן גדול
6 עגבניות אדומות
100 גרם רסק עגבניות 28•BX (חבילה)
3 גבעולי סלרי
חצי צרור עלי פטרוזיליה
3 ליטר מים חמים
4 לימונים סחוטים (כוס מלאה מיץ טרי)
כף מלח
500 גרם מיני במיה (קפואה לאחר שטיפה או טרייה לאחר חליטה במים חמים במשך 2 דק׳)

אופן הכנה:

מתחילים בהכנה הקובה

ראשית לפני שנתחיל בהכנת המתכון לקובה במיה שימו לב – גלגול הקובה מלא בבשר מחייבת סבלנות.

על מחבת באש גבוהה צורבים את הבשר, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הבצל קצוץ דק.
‎ממתינים עד שכל הנוזלים מתאדים.
‎מוסיפים מרגרינה, שמן לאחר המסה מורידים לאש נמוכה ומוסיפים תבלינים.
‎ממשיכים בישול עד להשחמה (בסבלנות)
‎מעבירים את הבשר לקערה ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
‎מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג על מגש נירוסטה, מכניסים למקפיא למשך שעתיים או לילה מה שיותר נוח לכם.
‎מכינים את הבצק, בקטע הזה חייב להיות מאוד מרוכזים, הסולת מאוד עדינה – שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים מלח, כוס מים ומערבבים היטב.
‎לאחר שכל הסולת נרטבה מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת בשלב זה להיות זריזים וללוש היטב 2 דק׳.
‎לאחר קבלת בצק דביק ואחיד נותנים לבצק לנוח כ3 דק׳.
‎מתחילים לגלגל! שימו לב כל הקטע שהכנסנו את הבשר למקפיא הוא עבור קבלת בצק דק והמון בשר בקובה.
‎לוקחים חתיכה קטנה של בצק, פותחים בעזרת הבוהן, מניחים את כדור בשר, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים! (אם לא תסגרו את הקצוות וסתם תגלגלו – הקובה ישברו במרק)
‎צריך לקבל עטיפה אחידה ודקה.
‎מניחים את הקובה על שקית ניילון (חדשה) שמונחת על מגש ומכניסים למקפיא למשך 3 שעות (ניתן לשמור עד 6 חודשים)
‎כל שנותר לכם הוא לזרוק את הקובה למרק רותח למשך 8 דק׳.

להכנת המרק במיה

בסיר רחב וגדול, על אש בינונית, שופכים שמן ובצל קצוץ לקוביות.
משחימים את הבצל, מוסיפים את העגבניות טחונות (יש לטחון שלמות במעבד מזון) ורסק עגבניות.
מבשלים במשך כ-8 דק׳ יחד עד לצמצום הנוזלים.
מוסיפים את הסלרי, פטרוזיליה, מערבבים במעט ומוסיפים את המים.
שופכים את המיץ לימון פנימה, מלח ובמיה.
יש לשמור 20 יחידות במיה ולחתוך אותם לחצי או פשוט למעוך ולהכניס פנימה (אנחנו רוצים להכניס את רירית ההצעה לתוך המרק לקבלת סמיכות)
מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15 דק׳ – מרגע זה ניתן להוסיף את כדורי הקובה למשך 8 דק׳ בלבד

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מתכון לקובה במיה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מתכון לקובה סלק אדום לחצו כאן

מתכון לקובה מנגולד (סלק עלים) במרק כתום לחצו כאן

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך