מצרכים:
• כוס חלב
• כוס שמנת מתוקה
• 3 כפות אבקת סוכר מנופה
• כפית תמצית וניל
• חצי כוס מים
• ½ 2 כפות קורנפלור
לסירופ:
• ½ כוס מים
• ½ כוס סוכר
• גרדת לימון
• כפית לימון
• 2 תיון, ורד הבר והיביסקוס
** תוספות – אני מפזר רק קוקוס כי זה מלבי פשוט מטורף ואין צורך בתוספות. אפשרי להוסיף בוטנים/אגוזים וכו׳ מי שאוהב.
אופן הכנה:
לסיר קטן שופכים חלב, שמנת מתוקה, אבקת סוכר מנופה, תמצית וניל ו2 כפות מים.
מדליקים את האש, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה.
בפינג׳ן שופכים חצי כוס מים (פחות 2 כפות) וקורנפלור מנופה, ממיסים על אש נמוכה (שלא יישאר גושים!!).
מעבירים את הקורנפלור המומס לסיר, מגבירים את האש לבינונית, ולא מפסיקים לערבב.
לאחר מספר דקות אנו נראה שהמרקם הפך להיות צמיגי וללא גושים.
נעביר לכוסות, ניתן לכוסות לנוח 15 דקות מחוץ למקרר ואז נכניס למקרר לשעתיים. (אם מעבירים לקופסאות פלסטיק יש להמתין לצינון 15 דק' בסיר ורק אז להעביר).
מתחילים להכין את הסירופ (הסודי שלי 🤪)
שופכים מים, סוכר, מגרדים לימון, מיץ לימון וכמובן השוס 2 תיונים של תה ורד הבר.
מחממים היטב עד שהסוכר יתמוסס ויש צבע הדומה לתרכיז רימונים.
מוציאים את התיונים ומצמצמים את הסירופ על אש בינונית ופשוט מערבבים.
לאחר 5 דק׳ של אידוי, מצננים כ-15 דק', מעבירים לכוס או מיכל ומכניסים למקרר.
אחרי שעתיים של המתנה! מוציאים מהמקרר את המלבי שלנו, שופכים סירופ (הטעים בתבל), כף של קוקוס ויאללה יא אלבי נראה אתכם לא מתעלפים 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה למלבי, אתם חייבים לנסות את הממתק קוקוס המושלם הזה.