אופן הכנה:
מרתיחים סיר מים חמים יחד עם כפית מלח ים, מניחים את הרגל עגל בפנים למשך 30 דק׳, לאחר מכן מעבירים את הרגל עגל לצלחת בצד ומתחילים לבשל את המרק.
בסיר ענק ועמוק על אש בינונית (בגז הכי גדול על אש נמוכה), שופכים שמן ושמן זית.
מיד מוסיפים את הבצל קצוץ גס, את הבשר זרוע חצוי ל-3 (גם כן חתוך גס) וצורבים היטב.
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את הגזר גבעולי הסלרי (ללא העלים) ומערבבים. אחרי 5 דק׳ נוספות מוסיפים את השום, הפלפל חריף ומערבבים. לאחר 5 דק׳ מוסיפים את התבלינים, עגבניות מגורדות, מיני תפו״א, סחוג ומערבבים היטב. לאחר 5 דק׳ מוסיפים במסודר את הרגל עגל שהרתחנו מראש, מוסיפים מים חמים עד סוף הסיר, את עלי הסלרי, מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה למשך 7 שעות או מכניסים לתנור על 120 מעלות למשך 7 שעות או על 100 מעלות למשך לילה. (תלוי מתיי תרצו לאכול!)
**ניתן להוסיף מים כשעה לפני האוכל אם בכלל התאדו לכם (לי היה סיר אטום שלא התאדה בכלל)
מגישים בצלחות עמוקות, מפזרים מעט כוסברה
מעל (וחילבה למי שיש ואוהב) ואוכלים יחד עם לחוח.
זקן תימני אמר לי – מרק תימני לא שותים, אוכלים!
בתאבון ואחלה סופ״ש 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.