אופן ההכנה
בסיר המתאים למרק על אש בינונית, ממיסים את החמאה, מיד מוסיפים את הבצל יחד עם קורט מלח (המלח יעזור לבצל להזיע את הנוזלים שבו), ומבשלים עד לקבלת צבע שקוף לבצל – אין להשחים את הבצל, זה יגרום למרק לקבל גוון חום. ברגע שרואים שהבצל שקוף – מוסיפים את השום ומבשלים דקה בדיוק ולא יותר.
מוסיפים את המים, הסלרי וגזר שלם קלוף ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 20 דקות (נספור מרגע הרתיחה).
מוסיפים את האפונה לאחר שטיפה יסודית תחת מי ברז ומביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד 6 דקות.
מסננים את תוכן הסיר ומעבירים אותו למעבד המזון או מחזירים בחזרה לסיר. שומרים את נוזלי הבישול בנפרד.
מוציאים את הגזר והסלרי. מוסיפים לתוכן הסיר את השמנת המתוקה, הנענע, המלח והפלפל וטוחנים היטב. בשלב זה ההחלטה בידיכם, בהתאם לדרגת הסמיכות שבה תרצו את המרק: מוסיפים מנוזלי הבישול ששמרנו בצד בהדרגה וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי והאהוב (אני מוסיף 500 מ"ל נוזלים).
לפני ההגשה מחממים את המרק על אש נמוכה. מוזגים לקערות ומגררים גבינת גרנה פדנו. אם רוצים, מוסיפים קרוטונים ו/או יוגורט, ומוכן. תיהנו.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את המרק אפונענע? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
רוצים תוספת מעולה למרק אפונענע אתם חייבים לנסות את הקרוטונים האלה ב5 דקות!