אופן הכנה:
בסיר גדול על אש בינונית, שופכים שמן, מוסיפים את הבצל, משחימים 5 דק' ומוספים את השום (שלם) ומערבבים.
לאחר 2 דק׳ מוספים את הגזר מגורד ומערבבים היטב.
אחרי 3 דק׳ מוסיפים את האפונה, התבלינים, הסלרי, מערבבים במשך דקה ומוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15 דק׳.
טוחנים היטב עד למרקם חלק, מורידים לאש נמוכה ומערבבים ברצף 3 דק׳ עד לקבלת מרק סמיך.
מוזגים לקערית ומוספים מלמעלה עלי פטרוזיליה טרייה (מי שאוהב לא חייב).
וכמובן קרוטונים (לחץ כאן למתכון קרוטונים ביתי) בתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מרק אפונה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבת את המתכון שלי למרק אפונה, אתם חייבים לנסות את המרק אפונענע