ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מרק אפונה

מרק אפונה קטיפתי ומפנק שיחמם לכם את החורף הקר. מרק אפונה סמיך, משביע והכי קל להכנה שהולך להיות הכוכב של החורף אצלכם במטבח
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

כף שמן
בצל לבן גדול
3 שיני שום
גזר גדול
2 וחצי כוסות אפונה עדינה (קפואה אחרי שטיפה במים)
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחורה
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית שטוחה כמון
כוס עלי סלרי
ליטר מים

אופן הכנה:

בסיר גדול על אש בינונית, שופכים שמן, מוסיפים את הבצל, משחימים 5 דק' ומוספים את השום (שלם) ומערבבים.
לאחר 2 דק׳ מוספים את הגזר מגורד ומערבבים היטב.
אחרי 3 דק׳ מוסיפים את האפונה, התבלינים, הסלרי, מערבבים במשך דקה ומוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15 דק׳.
טוחנים היטב עד למרקם חלק, מורידים לאש נמוכה ומערבבים ברצף 3 דק׳ עד לקבלת מרק סמיך.
מוזגים לקערית ומוספים מלמעלה עלי פטרוזיליה טרייה (מי שאוהב לא חייב).
וכמובן קרוטונים (לחץ כאן למתכון קרוטונים ביתי) בתאבון!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מרק אפונה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבת את המתכון שלי למרק אפונה, אתם חייבים לנסות את המרק אפונענע

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור