מצרכים:
• 200 גרם גבינה גאודה
• 200 גרם גבינת עיזים חצי קשה
• 40 גרם חמאה
• כפית פלפל שחור
• 3 ענפי טימין טרי
• כפית שטוחה פפריקה מתוקה
• כפית גדושה אבקת שום
• 2 כפות קמח גדושות
• ½1 כוסות חלב
• כפית גדושה מלח
• 250 גרם פסטה מקרוני (משקל לפני בישול)
• 4 פיתות
• 4 כפות פירורי לחם
• חופן עירית קצוצה
אופן הכנה:
** יש להרתיח את הפסטה מראש במים חמים ומלח למשך 3 דק׳ בדיוק
בקערה מגרדים את הגבינות ומניחים בצד.
על מחבת גדולה, על אש נמוכה, זורקים חמאה, פלפל שחור, טימין, פפריקה מתוקה, אבקת שום ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, מערבבים עד לספיגה מלאה, מגבירים את האש לבינונית, ברגע שרואים רתיחה (מבעבע) מוסיפים את החלב ומערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך. (דוגמא בסרטון)
מוסיפים את הגבינות המגורדות, מלח, מערבבים, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב כ-3/4 דק׳.
מורידים מהאש, ממלאים את חצאי הפיתות, מפזרים חצי כף פירורי לחם על כל חצי פיתה, מעט עירית ומוכן!
טורפים כשזה חם.
התקרר לכם או רוצים לשמור לחברים / משפחה?
מלאו את הפיתות, הכניסו לקופסא אטומה ושמרו במקרר.
ברגע שתרצו לחמם, חממו תנור ל-180 מעלות, הכניסות את הפיתות מלאות מק אנד צ׳יז לתנור למשך 12 דק׳ ותהנו.