אופן הכנה:
מטגנים פרוסות דקות של התפו״א והחציל עד לקבלת צבע זהוב, מניחים בנייר סופג עד להרכבת המנה.
שוטפים חצי קילו אורז ומשרים את האורז כ-30 דק׳ במי ברז פושרים.
בסיר או מחבת משחימים כ-20 דק׳ כרעיים, גזר, בצל, רבע כוס שמן, סוגרים היטב את הכרעיים (בעזרת מלקחיים) ומניחים בצד עד להרכבת המנה. (אם הירקות מוכנים והכרכיים עדיין לא, יש להוציא את הירקות ולהמשיך לצלות את הכרעיים כ-10 דק׳ נוספות!)
בסיר גדול מסדרים את המקלובה עוף, בתחתית התפו״א אדמה ומעל את החצילים.
מסננים את האורז מהמים, מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם כל התבלינים.
מניחים כ- שלישי מכמות האורז על החצילים והתפו״א, מניחים את העגבניות הטריות, שופכים את כל הבצל, שום וגזר על העגבניות.
מוסיפים כ-שליש מכמות האורז מעל, מניחים את הכרעיים הצלויית ועליהם את יתרת האורז.
שופכים מים חמים עד לכיסוי מלא (לא מוסיפים שמן!! יש מספיק בירקות המטוגנים והעוף)
מניחים את הסיר על האש הגבוהה ביותר למשך 20 דק׳, לאחר מכן מניחים לאש הנמוכה ביום לעוד 20 דק׳.
נותנים לסיר לנוח כ-20 דק׳ ובתאבון!
** שימו לב – מלבד התפו״א והחציל יש לחתוך את כל הירקות גס.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מקלובה עוף? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לסוכות? כל המתכונים שלי לסוכות מחכים לכם ממש פה.