אופן ההכנה:
בסיר בינוני המתאים למקלובה, על אש בינונית מניחים את העוף על הצד של העור כלפיי מטה – אין צורך בשמן!
צורבים היטב את העוף במשך 15 דק׳ משני צדדיו.
מוסיפים בצל קצוץ לרצועות, גזר פרוס למטבעות ותפוחי אדמה שלמים.
סוגרים את הסיר עם מכסה ומורידים לאש נמוכה למשך 45 דק׳ בהם נערבב מידי פעם את הסיר. (חשוב מכסה סגור בתהליך הבישול)
פותחים את המכסה ומוסיפים אורז, תבלינים, מים ומערבבים היטב.
מחזירים את המכסה ומביאים לרתיחה.
ברגע שרתחו המים, נותנים ערבוב טוב בדגש על תחתית הסיר אחרת המקלובה תדבק.
מחזירים את מכסה הסיר וממשיכים בישול למשך 25 דק׳ על האש הכי נמוכה.
מוכן! מכבים את האש ונותנים למקלובה לנוח.
במקביל קוצצים פטרוזיליה דק ורגע לפני ההגשה של המקלובה מפזרים מעל התבשיל, מערבבים ולאחר מכן מעבירים לכלי הגשה.
ממליץ לפזר בצל ירוק טרי קצוץ על צלחת ההגשה ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מקלובה בסיר אחד? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ומה לצד המקלובה בסיר אחד? כל המתכונים שלי לסלטים מחכים לכם ממש פה.