ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מקלובה בסיר אחד

מקלובה עוף בסיר אחד! מתכון מושלם וקל למקלובה הכי טעימה שתכינו וכל זה בסיר אחד במינימום מאמץ! מתכון מושלם לשישי בערב
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

3 כרעיים עוף
2 בצל לבן
3 גזרים
12 תפוח אדמה בייבי
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
כף שטוחה מלח דק
2 כוסות אורז יסמין
כפית גדושה כמון
כפית כורכום
חצי כף פפריקה מתוקה
4 כוסות מים חמים
צרור פטרוזיליה
להגשה:
בצל ירוק טרי (לא חובה)

אופן ההכנה:

בסיר בינוני המתאים למקלובה, על אש בינונית מניחים את העוף על הצד של העור כלפיי מטה – אין צורך בשמן!
צורבים היטב את העוף במשך 15 דק׳ משני צדדיו.
מוסיפים בצל קצוץ לרצועות, גזר פרוס למטבעות ותפוחי אדמה שלמים.
סוגרים את הסיר עם מכסה ומורידים לאש נמוכה למשך 45 דק׳ בהם נערבב מידי פעם את הסיר. (חשוב מכסה סגור בתהליך הבישול)
פותחים את המכסה ומוסיפים אורז, תבלינים, מים ומערבבים היטב.
מחזירים את המכסה ומביאים לרתיחה.
ברגע שרתחו המים, נותנים ערבוב טוב בדגש על תחתית הסיר אחרת המקלובה תדבק.
מחזירים את מכסה הסיר וממשיכים בישול למשך 25 דק׳ על האש הכי נמוכה.
מוכן! מכבים את האש ונותנים למקלובה לנוח.
במקביל קוצצים פטרוזיליה דק ורגע לפני ההגשה של המקלובה מפזרים מעל התבשיל, מערבבים ולאחר מכן מעבירים לכלי הגשה.
ממליץ לפזר בצל ירוק טרי קצוץ על צלחת ההגשה ובתאבון.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מקלובה בסיר אחד? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ומה לצד המקלובה בסיר אחד? כל המתכונים שלי לסלטים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור