אופן הכנה:
פורסים בעובי חצי סנטימטר את החצילים, מניחים על נייר אפייה, זורים מלח ומניחים בצד למשך שעה.
פורסים את התפו״א דק בחצי מעובי החציל, משרים במים עם מלח למשך שעה.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, את הפטרוזיליה דק דק, מערבבים עם הבשר והתבלינים בלישה אגרסיבית.
מכניסים את הבשר למקרר עד לעשיית המפרום והמוסקה.
ממלאים את המפרום בקציצות בעובי אצבע, את
החצילים חוצים וממלאים בקציצות בעובי אצבע בצורת חצי ירח.
בצלחת עמוקה מערבבים קמח ופפריקה מתוקה.
בצלחת עמוקה נוספת מקשקשים ביצים, רסק ומלח.
במחבת גדולה ועמוקה שופכים שמן בגובה 3 ס״מ ומחממים על אש בינונית.
מעבירים את המוסקה והמפרום קימוח, מיד ביצה ולשמן החם.
מטגנים עד לצבע שחום ומעבירים לרשת טיגון (לא על נייר סופג!!)
בסיר בינוני, שופכים שמן זית על אש נמוכה, זורקים שיני שום פנימה לטיגון איטי.
בזמן הזה מגרדים בפומפייה עגבניות ומוסיפים לאחר שהשום קיבל צבע זהוב.
מביאים לרתיחה עדינה, מניחים את המפרום והמוסקה אחד אחרי השני בסיר בצפיפות מריבית אך לא אגרסיבית. (דוגמא בסרטון)
בקערה מערבבים רסק, תבלינים, ומים חמים.
שופכים את הרוטב על הקציצות ומכסים במכסה למשך 45 דק׳.
לאחר מכן פותחים את המכסה למשך 30 דק׳.
שימו לב שבכל תהליך הבישול מפרום מוסקה האש נמוכה.
מוכן!
מומלץ להגיש לצד קוסקוס או אורז לבן 🔥
רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את המפרום מוסקה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.