אופן הכנה:
ראשית משרים את האורז במים במשך 15 דק׳.
במקביל בסיר גבוהה ממלאים רבע סיר במים חמים ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה ושומרים על רתיחה חלשה.
מניחים את הסיר אידוי מלמעלה.
מסננים את האורז ומניחים בחיתול בד 100% כותנה.
מקפלים את האורז כ-חבילה ומניחים בסיר האידוי לבישול תחת אדים למשך 30 דקות.
לאחר 20 דקות הופכים את האורז לבישול אחיד.
במקביל מכינים את הרוטב, בסיר קטן שופכים את כל המצרכים יחד ומערבבים היטב עוד לפני העלייה לאש.
מעלים את הסיר של הרוטב לאש הכי נמוכה שיש לנו ומרגע הרתיחה סופרים 15 דק׳ – בכל הזמן הזמן נערבב בתכיפות גבוהה.
מוציאים את האורז מהאידוי לקערה ומיד כשהאורז רותח שופכים את הסוכר, חצי הפחית קוקוס והמלח על האורז.
חשוב לעבוד מהר! יש לערבב טוב טוב את האורז.
מניחים ניילון על פני האורז ומניחים לו להתקרר לטמפ׳ החדר.
במקביל מכבים את האש בסיר של הרוטב ומקררים גם כן לטמפ׳ החדר.
לאחר שעה+ מקלפים את המנגו ופורסים.
מסדרים בצלחת את האורז לפי הדוגמא או סתם כך כמו שרייצ׳ל אכלה.
מניחים חצי מנגו ליד מנת האורז, שופכים כף וחצי מהרוטב מעל ומפזרים שומשום שחור לסיומת.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מנגו סטיקי רייס? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את המתכון למנגו סטיקי רייס? קבלו עוד מתכונים מעולים לקינוחים פרווה- כל המתכונים שלי לקינוחים פרווה מחכים לכם ממש פה.