מצרכים:
• כוס אורז עגול (לסושי)
• מיכל קרם קוקוס (250 מ״ל)
• כף סוכר
• ½ כפית שטוחה מלח דק
• ½ כפית תמצית וניל
• ½ לימון ליים (למי שאין אז לימון רגיל אבל תתאמצו להשיג ליים!)
• כף גדושה דבש
• ½ מנגו מאיה גדול
• כפית שטוחה שומשום לבן קלוי
• כפית שטוחה שומשום שחור קלוי
• ½ כפית מלח דק
אופן הכנה:
** שימו לב! יש להשרות את האורז כ-12 שעות במים מסוננים/מינרלים בקערה, עטוף בניילון נצמד – במקרר.
לאחר ההשרייה, מסננים את האורז ומעבירים לסיר אידוי (למי שאין יש להעביר למסננת).
בסיר עמוק המתאים לסיר אידוי או המסננת מרתיחים מים.
ברגע שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית, מניחים את האורז על הסיר, מכסים את האורז במגבת ומעל מכסה הסיר למשך שעה. (שימו לב! לכמות המים בזמן האידוי, אם יש צורך אז להוסיף מים רותחים לסיר)
לאחר קבלת אורז רך ודביק מעבירים לשקית סנדוויץ או זיפ-לוק וסוגרים היטב.
בסיר קטן על האש הכי נמוכה שופכים קרם קוקוס, סוכר, מלח, תמצית וניל, ליים ודבש. מערבבים היטב במשך כ-9/11 דק׳ ועד לקבלת מרקם סמיך.
מעבירים כחצי כמות האורז לקערית שופכים כ2 כפות עץ על האורז ומערבבים היטב.
מהדקים את האורז בקערה והופכים על צלחת ההגשה.
חותכים מנגו ומניחים לצד האורז, שופכים כף עץ נוספת של קרם הקוקוס על המנה, מפזרים שומשום לבן על המנגו ושומשום שחור על האורז.
בתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לקינוחים פרווה? כל המתכונים שלי לקינוחים פרווה מחכים לכם ממש פה.