מצרכים:
• כוס חלב מרוכז
• 35 גרם חמאה
• 2 כפות מים
• כפית תמצית וניל
• 4 כוסות קוקוס
סירופ:
• כוס סוכר
• כוס מים
• כף לימון
• 2 תיונים חליטת ורד הבר
אופן הכנה:
בסיר על אש נמוכה, שופכים חלב מרוכז, חמאה, מים ותמצית וניל.
מערבבים עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים 2 כוסות קוקוס ומבשלים יחד כ-דקה.
מכבים את האש וממשיכים לערבב עד לקירור.
מעבירים לנייר אפייה, ויוצרים נקניק ארוך. (דוגמא בסרטון)
מכניסים למקרר למשך כ-שעה.
מיד מתחילים להכין את הסירופ. (גם הוא צריך להתקרר)
שופכים את כל המצרכים לסירופ לפינג׳ן.
מבשלים היטב על לצמצום של 50% מהנוזלים. (תערבבו הרבה)
מכבים את האש ונותנים לסירופ להתקרר כ-30 דק׳.
בצלחת נפרדת מערבבים 2 כוסות קוקוס ואת הסירופ הקר.
מעבירים לנייר פרגמנט את הקוקוס הצבוע, ומרדדים למשטח מלבני.
מוציאים מהמקרר את הנקנקיק קוקוס ומניחים על הקוקוס הצבוע.
מגלילים ומהדקים היטב עד להדבקות מלאה מכל הצדדים.
חותכים לחתיכות קטנות ובתאבון!
ניתן לאחסן במקרר עד 6 ימים בקופסא אטומה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לממתק קוקוס ביתי, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!