מצרכים:
•חבילה אגוזי לוז (250 גרם)
•טבלה שוקולד חלב (100 גרם)
•⅓ כוס שמן ניטרלי
•½ כוס קקאו מנופה
•½ כוס אבקת סוכר מנופה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות, מניחים במגש מרופד נייר אפייה את אגוזי הלוז, מכניסים לתנור למשך 20 דק׳ (שימו עין שלא נשרף כל תנור והחוקים שלו)
מוציאים מהתנור ובעזרת מגבת מעיפים את כל הקליפות שיוצאות בקלות (אם נשאר טיפה זה בסדר).
מכניסים את אגוזי הלוז למעבד המזון עם חצי מכמות השמן וטוחנים היטב.
חותכים דק את חבילת השוקולד חלב ומוספים למעבד המזון יחד עם קקאו, אבקת סוכר וטוחנים במשך 3 דק׳
מוסיפים בהדרגתיות את החצי כמות השמן (לא לשכוח לתת מנוחה למנוע המעבד מזון מידי פעם, תעבדו בפולסים).
פותחים פעם אחרונה את מעבד המזון, ובעזרת כף אוספים את כל מה שנמרח מסביב, סוגרים את מעבד המזון וטוחנים עד למרקם אחיד. (אם צריך מוסיפים עוד 23 כפות שמן תלוי במרקם!)
מעבירים לצנצנת ונותנים לממרח מכה של קור במקרר למשך שעה ולאחר מכן ניתן לשמור בארון כרגיל כמו כל ממרח.
כל כך טעים ויותר בריא כשאתם שולטים בכמויות ובאיכות חומרי הגלם.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לנוטלה ביתית, אתם חייבים לנסות את הגלידת נוטלה המושלמת הזאת!