ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מלפוף או דולמה איך שתרצו

תקראו להם מלפוף, דולמה או איך שתרצו, העיקר שתכינו את המתכון הזה, כי זה הכרוב ממולא הכי טעים שתאכלו! מלפוף טבעוני שכולם יאהבו
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

כרוב באלדי גדול או 2 קטנים
למילוי המטוגן:
3 כפות שמן זית
2 בצל לבן גדול
חצי כפית מלח דק
כף גדושה כמון
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
עגבנייה אדומה גדולה מגורדת
ליתר המילוי:
2 כוסות אורז יסמין
5 בצל ירוק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
כוס דחוסה עלי נענע
עגבנייה אדומה גדולה
גרידת לימון מלימון שלם
כפית גדושה פלפל שחור טחון
2 כפות שטוחות מלח דק (לא גדושות!)
כף גדושה סומק
3 כפות שמן זית
חצי כוס מים
לרוטב:
5 לימון (מיץ טרי)
4 כפות שמן זית
6 כפות דבש
6 כפות סילאן
כפית שטוחה מלח דק
7 כוסות מים או עד כיסוי + 3 ס״מ

אופן הכנה:

מוציאים את שורש הכרוב ומכניסים למים חמים עד לפירוק כל העלים. (תעזרו במזלגות לפירוק העלים)
במקביל במחבת על אש בינונית, שופכים שמן זית, בצל לבן קצוץ דק, מלח, מטגנים עד שהבצל שקוף ומתחיל להזהיב.
מוסיפים כמון, פלפל גרוס, עגבנייה מגורדת עם הנוזלים ומערבבים יחד במשך 20 דק׳ עד לקבלת בצל מטוגן היטב ומתקתק.
בקערה גדולה שופכים את האורז, עליו את המילוי החם, את הירוקים קצוץ דק דק, עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות, גרידת לימון, תבלינים, שמן זית ומים.
מערבבים היטב את המילוי של המלפוף ומניחים לצד משטח העבודה.
את עלי הכרוב חותכים ל-3 או 2 תלוי בגודל העלה, ממלאים בכף מהמילוי, מגלגלים (דוגמא בסרטון) ומניחים בסיר רחב ונמוך המרופד בעלי הכרוב הבוגרים (העלים החיצוניים ואלו שנקרעו בתהליך)
לאחר שהסיר מוכן וצפוף, מכינים את הרוטב, מערבבים את המרכיבים יחד ושופכים באחידות על הכרוב.
שופכים מים, מכסים בנייר אפייה על הכרוב, מניחים מכסה ומעבירים לגז.
מביאים לרתיחה על האש הגבוהה ביותר.
לאחר הרתיחה מורידים לאש בינונית למשך שעתיים, ואחרי השעה הראשונה, בכל 10 דק׳ נסובב את הסיר למוקד חום שונה (בגלל שהסיר רחב מוקד האש לא אחיד) לקבלת צבע זהה בכל הסיר. לאחר קבלת צבע שחום בהיר ומקורמל, מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 20 דק׳ ומוכן!

** אם לא קיבלתם צבע קרמל יש לשים לב לכמות הנוזלים בסיר ולהמשיך בישול עם מכסה פתוח

** אם הכרוב לא רך מספיק יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לריכוך. (אפשרי לתקן גם לאחר מנוחת התבשיל)

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה למלפוף, אתם חייבים לנסות הרטטוי המעולה הזה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור