אופן הכנה:
מוציאים את שורש הכרוב ומכניסים למים חמים עד לפירוק כל העלים. (תעזרו במזלגות לפירוק העלים)
במקביל במחבת על אש בינונית, שופכים שמן זית, בצל לבן קצוץ דק, מלח, מטגנים עד שהבצל שקוף ומתחיל להזהיב.
מוסיפים כמון, פלפל גרוס, עגבנייה מגורדת עם הנוזלים ומערבבים יחד במשך 20 דק׳ עד לקבלת בצל מטוגן היטב ומתקתק.
בקערה גדולה שופכים את האורז, עליו את המילוי החם, את הירוקים קצוץ דק דק, עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות, גרידת לימון, תבלינים, שמן זית ומים.
מערבבים היטב את המילוי של המלפוף ומניחים לצד משטח העבודה.
את עלי הכרוב חותכים ל-3 או 2 תלוי בגודל העלה, ממלאים בכף מהמילוי, מגלגלים (דוגמא בסרטון) ומניחים בסיר רחב ונמוך המרופד בעלי הכרוב הבוגרים (העלים החיצוניים ואלו שנקרעו בתהליך)
לאחר שהסיר מוכן וצפוף, מכינים את הרוטב, מערבבים את המרכיבים יחד ושופכים באחידות על הכרוב.
שופכים מים, מכסים בנייר אפייה על הכרוב, מניחים מכסה ומעבירים לגז.
מביאים לרתיחה על האש הגבוהה ביותר.
לאחר הרתיחה מורידים לאש בינונית למשך שעתיים, ואחרי השעה הראשונה, בכל 10 דק׳ נסובב את הסיר למוקד חום שונה (בגלל שהסיר רחב מוקד האש לא אחיד) לקבלת צבע זהה בכל הסיר. לאחר קבלת צבע שחום בהיר ומקורמל, מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 20 דק׳ ומוכן!
** אם לא קיבלתם צבע קרמל יש לשים לב לכמות הנוזלים בסיר ולהמשיך בישול עם מכסה פתוח
** אם הכרוב לא רך מספיק יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לריכוך. (אפשרי לתקן גם לאחר מנוחת התבשיל)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה למלפוף, אתם חייבים לנסות הרטטוי המעולה הזה!