ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מלבי וג׳לי לימון – Melon Lemon Malabi

מתכון למלבי וג׳לי לימון המוגש במלון ספרדי - Melon Lemon Malabi
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

‎מלבי:
2 כוסות חלב (400 גרם)
60 גרם קורנפלור
כוס שמנת מתוקה 38% (200 מ״ל)
100 גרם סוכר
מלון ספרדי
‎‎ג׳לי לימון:
3 לימונים
כוס מים חמים
150 גרם סוכר
שקית ג׳לטין דגים (14 גרם)
כוס מים קרים
‎‎‎להגשה:
עלי נענע

אופן הכנה:

‎בסיר קטן (אש כבויה) שופכים חלב ומנפים פנימה קורנלפור.
‎מערבבים היטב עד שאין גושים יותר ומדליקים על אש נמוכה.
‎מוסיפים שמנת, סוכר ומערבבים היטב עד לסמיכות רצויה.
‎מכבים את האש.
‎חותכים את קצוות המלון (ממש מעט רק שיהיה נוח לעמידה), חוצים את המלון, מנקים את תוכן המלון ושופכים פנימה את המלבי. (יישאר לכם מלבי מספיק לעוד 3 כוסות קטנות אז תכינו לכם גם כן)
‎מכניסים את המלון עם המלבי למקרר למשך 3 שעות.
‎לאחר שלוש שעות מתחילים להכין את הג׳לי לימון.
‎מקלפים את הלימונים, מגרדים את השכבה הלבנה מפנים הגרידה (מאוד מר), מעבירים את כל הקליפות לכוס, שופכים מים חמים ומניחים בצד.
‎את הלימונים סוחטים, מעבירים דרך מסננת לסיר קטן (אש כבויה), מסננים את המים של הגרידת לימון ומוסיפים את הגרידה לסיר.
‎מוסיפים סוכר, מדליקים אש על להבה נמוכה ומערבבים.
‎בכוס שופכים את הג׳לטין, מים קרים ומערבבים היטב עד שאבקה נמסה לגמרי (גם אם זה ייקח כמה דק׳)
‎מוציאים את קליפות לימון ושופכים את המים והג׳לטין לסיר.
‎על אש נמוכה מערבבים ללא הפסקה במשך 3 דק׳, מכבים את האש ומערבבים במשך 3 דק׳ נוספות.
‎מחכים 12/15 דק׳ עד שהג׳לי יגיע לטמפר׳ החדר, מוציאים את המלבי מהמקרר ובעזרת כף שופכים לאט לאט שכבה של ג׳לי על המלבי.
‎מחזירים למקרר למשך 3 שעות נוספות.
‎מוכן! מפזרים עלי נענע ובתאבון.

‎ניתן להחזיק את המנה בכוסות למשך 5 ימים.
‎בתוך המלון עד 48 שעות.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את מלבי וג׳לי לימון, אתם חייבים לנסות את הסורבה מנגו!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור