אופן הכנה:
בסיר קטן (אש כבויה) שופכים חלב ומנפים פנימה קורנלפור.
מערבבים היטב עד שאין גושים יותר ומדליקים על אש נמוכה.
מוסיפים שמנת, סוכר ומערבבים היטב עד לסמיכות רצויה.
מכבים את האש.
חותכים את קצוות המלון (ממש מעט רק שיהיה נוח לעמידה), חוצים את המלון, מנקים את תוכן המלון ושופכים פנימה את המלבי. (יישאר לכם מלבי מספיק לעוד 3 כוסות קטנות אז תכינו לכם גם כן)
מכניסים את המלון עם המלבי למקרר למשך 3 שעות.
לאחר שלוש שעות מתחילים להכין את הג׳לי לימון.
מקלפים את הלימונים, מגרדים את השכבה הלבנה מפנים הגרידה (מאוד מר), מעבירים את כל הקליפות לכוס, שופכים מים חמים ומניחים בצד.
את הלימונים סוחטים, מעבירים דרך מסננת לסיר קטן (אש כבויה), מסננים את המים של הגרידת לימון ומוסיפים את הגרידה לסיר.
מוסיפים סוכר, מדליקים אש על להבה נמוכה ומערבבים.
בכוס שופכים את הג׳לטין, מים קרים ומערבבים היטב עד שאבקה נמסה לגמרי (גם אם זה ייקח כמה דק׳)
מוציאים את קליפות לימון ושופכים את המים והג׳לטין לסיר.
על אש נמוכה מערבבים ללא הפסקה במשך 3 דק׳, מכבים את האש ומערבבים במשך 3 דק׳ נוספות.
מחכים 12/15 דק׳ עד שהג׳לי יגיע לטמפר׳ החדר, מוציאים את המלבי מהמקרר ובעזרת כף שופכים לאט לאט שכבה של ג׳לי על המלבי.
מחזירים למקרר למשך 3 שעות נוספות.
מוכן! מפזרים עלי נענע ובתאבון.
ניתן להחזיק את המנה בכוסות למשך 5 ימים.
בתוך המלון עד 48 שעות.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את מלבי וג׳לי לימון, אתם חייבים לנסות את הסורבה מנגו!