ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מלבי עם גביעי גלידה

מלבי טעים בטירוף! עם שדרוג מפתיע של גביעי גלידה במילוי גבינת מסקרפונה וריבה שנותנים לו טוויסט מפתיע - מלבי כזה עוד לא אכלתם!
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

No data was found

מצרכים:

• חבילה שמנת מתוקה (250 מ״ל)
• כוס חלב
• 4 כפות אבקת סוכר
• שקית סוכר וניל (10 גרם)
• כפית תמצית וניל
• 2 כוסות מים חמים
• 4 כפות קורנפלור

לסירופ:
• 2 תיונים חליטת ורד הבר והיביסקוס
• כוס מים
• כוס סוכר
• ½ כפית גרידת לימון
• ½ לימון

לתוספת:
• 180 גרם גבינת מסקרפונה
• 3 כפות ריבת תאנים ביתית
• 8 וופלים גביעי גלידה

אופן הכנה:

בסיר קטן נשפוך את כל המצרכים למלבי מלבד המים והקורנפלור. (יש לנפות את האבקת סוכר)
מעלים על אש נמוכה עד לרתיחה.
בזמן הזה שופכים מים חמים לפינג׳ן יחד עם הקורנפלור מנופה ומערבבים היטב עד להמסה של 90%.
שופכים את הקורנפלור המומס לסיר של המלבי.
מגבירים את האש לבינונית, מביאים לרתיחה ומערבבים ללא הפסקה כ3/4 דק׳. (עם הכף עוזרים לשאר הקורנפלור להתפרק)
מכבים את האש, מצננים את הסיר כ10 דק׳ ומערבבים כ2/3 דק׳.
מעבירים לכלי ייעודי. (חובה זכוכית או קרמיקה)
מכניסים למקרר ללילה שלם.

סירופ:
בפינג׳ן מכניסים את כל המרכיבים לסירופ ומדליקים את האש, לאחר רתיחה מערבבים היטב כ2 דק׳ ומוציאים את התיונים.
לאחר אידוי של 25% מהמים בסירופ מכבים את האש (לוקח 5 דק׳ בערך)
אפשרי להכין את הסירופ עד שעתיים לפני הגשה (חייב לתת לסירופ להתקרר) אני הכנתי מיד אחרי שהכנסתי למקרר את המלבי.

תוספת:
בקערית נערבב גבינת מסקרפונה וריבת תאנים.
את התוספת יש להכין ממש סמוך לרגע ההגשה!

הגשה:
מוציאים את המלבי מהמקרר, חותכים לקוביות ומפרידים מדפנות הכלי בעזרת סכין.
שופכים 75% כמות הסירופ ומרעידים במעט את הכלי כדי לעזור לסירופ לחלחל פנימה.
שוברים 4/5 גביעי גלידה מלעמלה.
ממלאים 3/4 גביעי גלידה בגבינת מסקרפונה&תאנים שהכנו (גביע לכל סועד) ומניחים על שברי הוופל.
שופכים את 25% מהסירופ נשאר מלעמלה
ומגישים! בתאבון 🤩

מתכון לריבת תאנים ביתית לחץ כאן

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה למלבי עם גביעי גלידה, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור