אופן ההכנה:
לפני שנתחיל את המתכון למוס שוקולד נכין מסת ג׳לטין, מערבבים מים ואבקת ג׳לטין וממתינים 10 דק׳ עד להתגבשות.
מיד לאחר מכן, קוצצים את השוקולד, מניחים בקערה ושופכים מחצית מכמות השמנת על השוקולד.
מחממים תחת בן מארי או בפולסים של 15 שניות במיקרו עד להמסה.
לאחר ההמסה ושהגאנש חם מוסיפים את מסת הג׳לטין שהכנו מראש. (שימו לב!! רק 12 גרם ממסת הג'לטין לא כל מה שהכנו מראש!!!!!)
מערבבים היטב את הגאנש עד למרקם חלק ללא גרגרים. (אם מסת הג׳לטין לא נמסה יש לחמם במעט ולערבב שנית)
בקערה גדולה, בעזרת מטרפה מקציפים את השמנת עד למרקם של יוגורט (לא קצפת!) שופכים את הגאנש שוקולד פנימה ומערבבים עד לאיחוד בלבד.
יוצקים את המוס שוקולד לתבנית הרצויה – אני בחרתי בדובי ומכניסים למקפיא למשך לילה (מינימום 8 שעות)
מיד שמוציאים מהמקפיא מחלצים את המוס לצלחת הגשה ומכניסים למקרר למשך 4 שעות נוספות.
מוכן!
ממליץ להוציא מהמקרר 10 דקות לפני הגשה.
ניתן לקשט את המוס שוקולד בסוכריות אך לא חובה 🙂
הרבה שואלים למה מכינים כמות כזאת של מסת ג'לטין ללא שימוש – התשובה היא פשוטה מתחת 12 גרם המשקלים הביתיים לא מדויקים. אם יש לכם משקל גרמים בבית אתם יכולים להכין מסת ג'לטין של 2 גרם מסת ג'לטין ו10 גרם מים.
לרכישת התבנית דובי לחצו כאן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
לעוד מתכונים לקינוחים אישיים לחצו כאן