אופן ההכנה:
מחממים תנור ל130 מעלות.
בקערה מקציפים חלבוני ביצה עד לקבלת ״קצף סבון״ מוסיפים מחצית מכמות הסוכר, ממשיכים להקציף וברגע שמתקבל התחלה של מרנג לבן מוסיפים את יתר הסוכר.
ממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג חזק ויציב.
מיד מזלפים ״קרמבו״ גבוה וצר על מגש מרופד נייר אפייה, בעזרת אצבע רטובה במים מורידים את השפיץ הנותר ומכניסים לתנור למשך 55 דק׳.
במקביל מכינים את קרם הערמונים, מקציפים את השמנת עד ליציבות מלאה.
בקערה מערבבים את המחית ערמונים עם מחצית מכמות השמנת המוקצפת ולאחר איחוד מרקמים מוסיפים את מחצית הנוספת של הקצפת ומקפלים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש.
עוברים לתחתית הקינוח בקערה של מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם ענני.
מנפים פנימה את הקמח והאבקת אפייה ומערבבים קלות.
מגרדים את התפוז פנימה, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים שנית – אין לערבב יותר מידי כדי לא לפתח גלוטן!
מעבירים למגש 30 על 24 מרופד נייר אפייה.
מיד שיוצא המרנג מעבירים ל180 מעלות ומכניסים את תחתית הקינוח לתנור למשך כ-20 דק׳ ועד קבלת צבע זהוב.
בקערית מערבבים מיץ תפוז וסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
מיד שהתחתית הקינוח יוצאת מהתנור בוחרים ברינג בגודל של המרנג שלנו וקורצים עיגולים זהים.
טובלים את תחתית הקינוח בסירופ התפוזים ומעבירים לצלחת עבודה נוחה.
מורחים מחית ערמונים ובעזרתה מדביקים את המרנג לתחתית הקינוח.
בעזרת לקקן עוטפים את הקינוח בקרם הערמונים בנדיבות.
בעזרת פלטה קטנה (או סכין חמאה) יוצרים צורה של הר לפי הדוגמא בסרטון.
מרימים את הקינוח לצלחת הגשה ושומרים סגור במקרר.
ברגע שרוצים להגיש מצלחתים ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות – כך שיזכיר שלג בפסגות הרי האלפים.
מוכן בתאבון 💙🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את המון בלאן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
עפתם על המון בלאן ב50 שקלים? קבלו מתכון למלבי ב50 שקלים בלבד!
פרסום ממומן בשיתוף קרפור