ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מג׳דרה של סבתא

מג׳דרה בדיוק כמו של סבתא שמכינים בקלות ובמהירות בסיר אחד ובלי הרבה התעסקויות - מנה משביעה, טעימה, טבעונית ובריאה שכולם אוהבים

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות
ליטר מים חמים
3 כפות שמן
2 בצלים
גזר
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס מים
כוס אורז יסמין
3 כוסות מים חמים
כף מיץ לימון
כפית מלח

אופן הכנה:

בקערה שופכים את העדשים, ליטר מים חמים ומשרים כ-15 דקות (בזמן ההכנה שלנו).
בסיר רחב, על אש נמוכה, שופכים את השמן, מוספים את הבצל חתוך לטבעות וגזר קלוף שלם.
בסבלנות רבה משחימים את הבצל, לאחר שהבצל קיבל חריכה, מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לערבב.
מיד כשנגמרו המים והבצל הפך לשחום ומתקתק, מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר.
מגבירים את האש לבינונית, מיד מוסיפים את האורז (לאחר שטיפה!) ומטגנים יחד כ-2 דקות.
מוסיפים את ה-3 כוסות מים חמים ומבשלים כ-8 דקות.
מורידים את האש לנמוכה, מערבבים בזהירות את הסיר (כדי שלא יידבק לנו בתחתית) וממשיכים לבשל במשך 12 דקות נוספות.
מכבים את האש ונותנים למג׳דרה לנוח כ-10 דקות.
מומלץ לצד סלט ירקות, טחינה, עמבה (אם אוהבים) וחמוצים ❤️

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מג׳דרה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך