אופן הכנה:
משרים את העדשים במים למשך שעה.
במקביל מתחילים לקרמל את הבצל.
חותכים לרצועות ומחממים שמן במחבת גדולה על אש גבוהה.
מוסיפים את הבצל ובעזרת לקקן ומערבבים עד לקבלת בצל מקורמל.
מי שרוצה סרטון הסבר מדויק יש לחפש ״איך לקרמל בצל רובי מיכאל״ בגוגל.
במקביל מרתיחים מים בסיר גדול בגובה 3/4 סיר.
ברגע שעברה שעה מסננים את העדשים ומוסיפים למים שבסיר למשך 20 דק מרגע שהתחדשה הרתיחה בסיר.
הבצל מוכן יש להוריד מהאש.
מסננים את העדשים ומנקים את הסיר תחת הברז.
בסיר גדול שופכים רבע כוס שמן זית יחד עם בצל וגזר חתוכים למחצה.
לאחר קבלת צבע זהוב לבצל והגזר מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
ברגע שהאורז רתח מוסיפים את המים החמים פנימה, יחד עם התבלינים והעדשים.
מערבבים באופן יסודי על מנת לפזר את התבלינים בתבשיל.
מביאים לרתיחה ומיד מורידים לאש בינונית-נמוכה לקבלת בעבוע עדין.
סוגרים במכסה ומבשלים 10 דק׳ מרגע זה.
מכבים את האש, מערבבים היטב בדגש לתחתית הסיר, מכסים במגבת ומעל מניחים את המכסה – נותנים מנוחה לתבשיל במשך 20 דק׳.
מוכן! מגישים יחד עם בצל מקורמל וסלט קצוץ דק
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מג'דרה של סבתא? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.