מצרכים:
• כוס עדשים ירוקות
• ליטר מים חמים
• 3 כפות שמן
• 2 בצלים
• גזר
• כפית כמון
• ½ כפית פלפל שחור
• ¼ כוס מים
• כוס אורז יסמין
• 3 כוסות מים חמים
• כף מיץ לימון
• כפית מלח
אופן הכנה:
בקערה שופכים את העדשים, ליטר מים חמים ומשרים כ-15 דקות (בזמן ההכנה שלנו).
בסיר רחב, על אש נמוכה, שופכים את השמן, מוספים את הבצל חתוך לטבעות וגזר קלוף שלם.
בסבלנות רבה משחימים את הבצל, לאחר שהבצל קיבל חריכה, מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לערבב.
מיד כשנגמרו המים והבצל הפך לשחום ומתקתק, מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר.
מגבירים את האש לבינונית, מיד מוסיפים את האורז (לאחר שטיפה!) ומטגנים יחד כ-2 דקות.
מוסיפים את ה-3 כוסות מים חמים ומבשלים כ-8 דקות.
מורידים את האש לנמוכה, מערבבים בזהירות את הסיר (כדי שלא יידבק לנו בתחתית) וממשיכים לבשל במשך 12 דקות נוספות.
מכבים את האש ונותנים למג׳דרה לנוח כ-10 דקות.
מומלץ לצד סלט ירקות, טחינה, עמבה (אם אוהבים) וחמוצים ❤️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.