אופן ההכנה:
בקערה של המיקסר שופכים את כל מרכיבי המתכון לפי הסדר של המצרכים למעט המלח.
את השמן שופכים לפי הדוגמה בסרטון בתוך גומה שניצור בקערה.
מעבירים ללישה של 10 דק׳ על מהירות הכי איטית של המיקסר או 12 דק׳ בידיים.
לאחר מכן מוסיפים מלח וממשיכים לישה של עוד 2 דק׳.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, סוגרים בניילון נצמד ומתפיחים שעה ו-45 דק׳.
לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח.
מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות במשקל 150 גרם.
לא מכדררים את הבצק! רק נחתוך ונשמור על הגלוטן שבבצק רגוע.
מרדדים כל חתיכה ויוצרים ממנה גליל, מהגליל ניצור צורה של 8 – יש לצפות בדוגמה המפורטת הסרטון.
מסדרים את החלות במגש מרופד נייר אפייה ומתפיחים במשך חצי שעה עם מגבת או ניילון נצמד מעל.
במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
רגע לפני האפייה מברישים במים או ביצה, מפזרים שומשום ומכניסים תנור למשך 33 דק׳ בדיוק.
מוכן – אוהבים תוצאה של לחמניות רכות? כסו במגבת את הלחמניות לאחר יציאה מהתנור.
אוהבים תוצאה של קראסט קריספי?
צננו את הלחמניות מחוץ לתנור עד לטמפ׳ החדר.
לאחר צינון מלא יש להעביר לשמירה על הטריות לשקית ניילון אטומה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן לחמניות שמיניה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ומה הכי טעים עם לחמניות שמיניה טרייה? מטבוחה כמובן!