ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

לחמניות שמיניה – לחמניות קשר / לחמניות חלה כמו במאפיה

תודו שאין משהו טעים יותר מלחמניות שמיניה! לחמניות קשר / חלה טעימות, רכות ואווריריות שהכי הכי כיף להכין בבית עם מתכון קל ומנצח!
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

2 ורבע כוסות מים קרים - 540 גרם / מ״ל
חבילה שמרים טריים - 50 גרם או 20 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן - 100 גרם
1 קילו קמח חלות / לחם / רב תכליתי / כוסמין לבן
חצי כוס שמן נוזלי אני הלכתי על שמן זית (עובד עם כל שמן) - 100 גרם
כף גדושה מלח - 30 גרם
רגע לפני אפיה:
מים ושומשום
אפשר גם ביצה ושומשום למי שרוצה תוצאה מבריקה

אופן ההכנה:

בקערה של המיקסר שופכים את כל מרכיבי המתכון לפי הסדר של המצרכים למעט המלח.
את השמן שופכים לפי הדוגמה בסרטון בתוך גומה שניצור בקערה.
מעבירים ללישה של 10 דק׳ על מהירות הכי איטית של המיקסר או 12 דק׳ בידיים.
לאחר מכן מוסיפים מלח וממשיכים לישה של עוד 2 דק׳.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, סוגרים בניילון נצמד ומתפיחים שעה ו-45 דק׳.
לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח.
מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות במשקל 150 גרם.
לא מכדררים את הבצק! רק נחתוך ונשמור על הגלוטן שבבצק רגוע.
מרדדים כל חתיכה ויוצרים ממנה גליל, מהגליל ניצור צורה של 8 – יש לצפות בדוגמה המפורטת הסרטון.
מסדרים את החלות במגש מרופד נייר אפייה ומתפיחים במשך חצי שעה עם מגבת או ניילון נצמד מעל.
במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
רגע לפני האפייה מברישים במים או ביצה, מפזרים שומשום ומכניסים תנור למשך 33 דק׳ בדיוק.
מוכן – אוהבים תוצאה של לחמניות רכות? כסו במגבת את הלחמניות לאחר יציאה מהתנור.
אוהבים תוצאה של קראסט קריספי?
צננו את הלחמניות מחוץ לתנור עד לטמפ׳ החדר.
לאחר צינון מלא יש להעביר לשמירה על הטריות לשקית ניילון אטומה.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן לחמניות שמיניה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ומה הכי טעים עם לחמניות שמיניה טרייה? מטבוחה כמובן!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור