אופן ההכנה:
בקערה של המיקסר נשפוך מים, סוכר, שמרים ונערבב.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לישה על מהירות איטית למשך 3 דק׳.
מוסיפים מלח, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את השמן בהדרגתיות.
ממשיכים את הלישה עוד 7 דק׳ ועד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, פותחים בעזרת הידיים, מכדררים כדור ומניחים בקערה משומנת למשך שעה.
במקביל במחבת גדולה מקרמלים בצל לבן – פורסים לרצועות בצל לבן וצורבים על מחבת באש בינונית ללא שום תוספת רק מערבבים היטב ומגרדים את תחתית המחבת עד לקבלת בצל מקורמל (ככה פשוט כן)
לאחר שהבצל המקורמל מוכן – מניחים לו להתקרר במחבת על השיש.
מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לכדורים שווים של 80 גרם ומכסים בניילון נצמד על השיש למשך 20 דק׳.
מרדדים במעט את הכדור, ממלאים כף גדושה של בצל מקורמל וסוגרים לכדור.
מניחים את הלחמניות בתבנית משומנת ומתפיחים פעם אחרונה במשך 40 דק׳.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
רגע לפני האפייה מורחים בחלמון ביצה, מפזרים שומשום ומלח ים בנדיבות ומכניסים לתנור למשך כ-30 דק׳ ועד קבלת צבע שחום.
מוציאים מהתנור לצינון של 10 דק׳ ומוכן! בתאבון 🤍
מתכון צולם ונאפה באהבה עם עדי מרום
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן לחמניות בצל מקורמל? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את לחמניות בצל מקורמל? נסו גם חלת הבשר הזאת, מבטיח שתתאהבו 🙂