אופן הכנה:
בקערה מניחים את השעועית ומים ל24 שעות.
לאחר יממה, מסננים ומעבירים את השעועית לסיר יחד עם גבעול סלרי ומים חמים.
מדליקים את האש על להבה נמוכה למשך שעתיים עם מכסה סגור.
לאחר מכן, מוציאים את הסלרי, מוסיפים סוכר, מלח ומערבבים במשך 5 דק׳.
בכלי מערבבים את הקורנפלור והמים קרים ולאחר מכן מוסיפים לסיר (חשוב לערבב במים קרים אחרת יהיו גושים)
מבשלים יחד במשך 12 דק׳, מעבירים למעבד מזון או לכלי של בלנדר מוט וטוחנים היטב עד לקבל מסה חלקה.
במחבת על אש בינונית, שופכים שמן ועליו את המסה.
בעזרת לקקן מערבבים ללא הפסקה עד לטיגון מלא בערך כ-20 דק׳.
המסה צריכה להיות כמו פלסטלינה ראו דוגמא בסרטון.
מעבירים את המילוי שעועית לכלי ולמקרר למשך שעתיים.
מתחילים להכין את הלחמניות באן
בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד למעט המלח. (תתחילו מרטובים ליבשים)
לשים במשך 5 דק׳ במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח וממשיכים 7 דק׳ לישה במהירות בינונית (למי שאין מיקסר לשים עם הידיים המשך 12 דק׳.)
הבצק צריך לצאת לאחר הלישה רך וגמיש ולא נוזלי ודביק. (תוסיפי מעט קמח/מים לפי הצורך)
מכסים את הבצק בניילון נצמד, מגבת ומתפיחים למשך שעה.
לשים לצורת נקניק וחותכים ל15 פרוסות שוות.
מניחים את הפרוסות על משטח עבודה או קרש מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומגבת למשך שעה.
לאחר שהמילוי שהה במקרר שעתיים מוציאים, מכינים 12 כדורים שווים במשקל של 40 גרם ומכניסים למקרר עד לשימוש.
את הפרוסות לשים בפעם האחרונה, יוצרים כדור ובעזרת מערוך קטן או צ׳ופסטיק משטחים את הכדור ומשאירים במרכז כיפה של בצק לא מרודדת. (דוגמא בסרטון)
מניחים כדור שעועית במרכז הבצק, סוגרים את לכדור ובעזרת מים מהדקים את חיבור של הבצק,
מניחים את הלחמניות באן על ריבוע של נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת.
מתפיחים במשך 30 דק.
כ-רבע שעה לפני סוף ההתפחה, מרתיחים מים בסיר המתאים לסיר האידוי שלנו.
לאחר רתיחה מנמיכים לאש הכי נמוכה בגז.
מעבירים את הלחמניות באן בקבוצות קטנות לסיר האידוי למשך 18 דק׳ בדיוק.
מוציאים ומוכן!
** שימו לב יוצא לכם 15 חתיכות בצק על 12 כדורי שעועית – זה לא סתם! תצטרכו אותם לעשות טסט אחד אושתיים על שתצליחו.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הלחמניות באן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
בא לכם עוד מתכונים מהסרטים? כל המתכונים מהסרטים והסדרות ממש פה.