מצרכים:
• כיכר לחם (איזה שאוהבים!)
• 2 ראשי שום
• 2 כפות שמן זית
• ½ כפית מלח ים
• 2 שיני שום
• ענף אורגנו גדול
• 4 ענפי טימין
• 100 גרם חמאה
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית מלח דק
• 8 עלי בזיליקום
• 2 כוסות מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים נייר כסף, מניחים את ראשי השום כשהחלק העליון שלהם חתוך, שופכים כף שמן זית בכל אחד מהראשים ורבע כפית מלח ים בכל אחד.
עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דק׳. מוציאים את השום מהתנור ו״סוחטים״ אותו לקערית.
מערבבים יחד עם אורגנו, טימין, חמאה, פלפל שחור, מלח דק ומערבבים היטב עד לקבלת חמאה רכה ונוזלית (חממו 30 שניות במיקרוגל אם התקרר לכם השום ולא נמסה החמאה).
פורסים את הלחם ל2 פרוסות שוות, מורחים את החמאה הרכה באופן שווה, מניחים את עלי בזיליקום ומפזרים את המוצרלה מעל.
מכניסים לתנור למשך 18-20 דקות או עד שהגבינה מקבלת צריבה (דוגמא בסרטון), פורסים ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואין כמו סלט טוב ליד לחם שום טעים, את חייבים לנסות את הסלט קיסר המושלם הזה!