לחם לבן בדיוק כמו של בתי הקפה – אוורירי וטעים במיוחד שאופים בקופסה לקבלת צורת לחם מושלמת והולך להפוך לקבוע אצלכם במטבח. אתם חייבים להכין!
מצרכים:
455 גרם מים
10 גרם שמרים יבשים (או 30 טריים)
30 גרם סוכר
25 גרם דבש
600 גרם קמח לבן
200 גרם קמח לחם
40 גרם שמן
15 גרם מלח
אופן הכנה:
בקערה של המיקסר שופכים את כל המרכיבים מלבד שמן ומלח. (רטובים ואז יבשים)
יוצרים גומה בחלק העליון של הקמח ושופכים את השמן.
מפעילים את המיקסר למשך 5 דק׳ על מהירות איטית, לאחר מכן מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות בינונית למשך 5 דק׳ נוספות.
מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת להתפחה של שעה. (יש לכסות בניילון נצמד)
מעצבים את הבצק לגודל התבנית ומניחים בתבנית ללחם קסטן משומנת.
את הבצק מניחים שפתחו (התפר) פונה לתחתית הקופסה. הבצק צריך להיות בגובה של שליש ועד לחצי מגובה הקופסה.
סוגרים את מכסה הקופסה, מתפיחים את הבצק במשך שעה נוספת (תראו לאחר שעה שהבצק ממש 3 ס״מ מהמכסה).
מיד מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מכניסים את הקופסה לתנור לאפייה עם המכסה למשך 40 דק. (לדייק)
מוציאים מהתנור לצינור של 10 דק׳ וחולצים את הלחם – מוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה ללחם לבן ביתי, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה לפיתות ביתיות!