אופן הכנה:
בקערה של המיקסר שופכים את כל המרכיבים מלבד שמן ומלח. (רטובים ואז יבשים)
יוצרים גומה בחלק העליון של הקמח ושופכים את השמן.
מפעילים את המיקסר למשך 5 דק׳ על מהירות איטית, לאחר מכן מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות בינונית למשך 5 דק׳ נוספות.
מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת להתפחה של שעה. (יש לכסות בניילון נצמד)
מעצבים את הבצק לגודל התבנית ומניחים בתבנית ללחם קסטן משומנת.
את הבצק מניחים שפתחו (התפר) פונה לתחתית הקופסה. הבצק צריך להיות בגובה של שליש ועד לחצי מגובה הקופסה.
סוגרים את מכסה הקופסה, מתפיחים את הבצק במשך שעה נוספת (תראו לאחר שעה שהבצק ממש 3 ס״מ מהמכסה).
מיד מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מכניסים את הקופסה לתנור לאפייה עם המכסה למשך 40 דק. (לדייק)
מוציאים מהתנור את הלחם קסטן לצינון של 10 דק׳ וחולצים את הלחם – מוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה ללחם קסטן, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה לפיתות ביתיות!