צפיות: 1813

לחם ביתי עם חמאה

לחם ביתי קל להכנה, ללא לישה וממצרכים פשוטים שיש בכל בית - בזכות החמאה במתכון מתקבל לחם עשיר, אוורירי וטעים במיוחד
לחם ביתי עם חמאה

מצרכים:

• 4 כוסות קמח (520 גרם קמח)
• כף שמרים יבשים
• כף גדושה סוכר
• כף מלח דק
• 2 כוסות מים פושרים (460 גרם מים)
• 40 גרם חמאה

אופן הכנה:


מנפים את הקמח לקערה.
מוסיפים את השמרים, סוכר ואת המלח בצד הקערה.
שופכים את המים ומערבבים כ-5 דק׳ עם לקקן עד לקבלת בצד דביק ונוזלי במעט.
מכסים בניילון נצמד ומגבת, מניחים במקום חמים למשך שעתיים.
לאחר מכן בעזרת מזלגות מפרידים ל-2 כדורים ומעבירים לקערות זכוכית (שאפשר להכניס לתנור) לאחר שמרחנו את הקערות בחמאה (20 גרם לכל קערה).
מכסים בשנית בניילון נצמד ומגבת למשך כ-30 דק׳ עד להכפלת נפח הבצק.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים את הקערות לתנור למשך כ-35 דק׳ עד קבלת צבע זהוב על גבול השחום.
מוציאים מהתנור ולאחר 20 דק׳ מעבירים את הלחם לרשת (זאת של התנור – על גבי השיש) לצינון בן 40 דק׳.
לאחר שעה של המתנה אפשר לפרוס את הלחם ולהנות!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיון שיש לכם לחם ביתי שווה, אתם חייבים להכין ממרח פסטו שווה למרוח מעל!

מה בא לכם לבשל?

דילוג לתוכן