אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
במגש מרופד נייר אפייה מסדרים את החצילים הפרוסים בעובי חצי סנטימטר. יוצקים שמן זית וזורים מלח באחידות על פרוסות החציל ומכניסים לתנור למשך 30 דק׳. מיד ובמקביל בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית וצורבים עד לצבע זהוב את שיני השום. מוסיפים את מחית העגבניות, בזיליקום, מלח ופלפל שחור לסיר. ממשיכים לבשל על אש בינונית במשך 30 דק׳ או עד לצמצום 50% מהמחית – יש לערבב בתכיפות גבוה על מנת לעזור לאידוי הנוזלים.
נותנים לחציל והרוטב צינון של 10 דק׳ ומתחילים להרכיב. את הבזיליקום להוציא מהרוטב והשום למעוך בקלות לתוך הרוטב. במגש מלבני קטן יוצקים מצקת של רוטב ומסדרים את החצילים מעל. על החצילים יוצקים מצקת נוספת של רוטב ומפזרים שליש מכמות הפרמזן. מניחים שכבה נוספת של חצילים, רוטב, מניחים את עלי הבזיליקום, שליש מכמות הפרמזן ומעל הכל עוד שכבת חצילים. יוצקים רוטב, מפזרים פרמזן ומניחים עוד שכבת חצילים וככה 2 שכבות נוספות. על החצילים בשכבה העליונה יוצקים מצקת רוטב וקורעים את המוצרלה פרסקה מלמעלה.
מכניסים את הלזניה לתנור למשך 30 דק׳. (160 מעלות טורבו) מוכן! נותנים ללזניה מנוחה של 10 דק׳, פורסים ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הלזנייה חצילים? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את הלזנייה חצילים אתם תעופו על הסטייק חציל!