ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

לזנייה חצילים

לזנייה חצילים קלה וטעימה בטירוף! מתכון מושלם לארוחת ערב החלבית הבאה שלכם וגם כמנה חלבית מרשימה בשולחן חג השבועות!
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לחציל:
3 חצילים גדולים וקלים
חצי כוס שמן זית
כף שטוחה מלח ים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
מחית עגבניות איטלקיות 8BX
12 עלי בזיליקום טרי
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
להרכבה:
100 גרם פרמזן מגורד
9 עלי בזיליקום קטנים
מוצרלה פרסקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.

במגש מרופד נייר אפייה מסדרים את החצילים הפרוסים בעובי חצי סנטימטר. יוצקים שמן זית וזורים מלח באחידות על פרוסות החציל ומכניסים לתנור למשך 30 דק׳. מיד ובמקביל בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית וצורבים עד לצבע זהוב את שיני השום. מוסיפים את מחית העגבניות, בזיליקום, מלח ופלפל שחור לסיר. ממשיכים לבשל על אש בינונית במשך 30 דק׳ או עד לצמצום 50% מהמחית – יש לערבב בתכיפות גבוה על מנת לעזור לאידוי הנוזלים.

נותנים לחציל והרוטב צינון של 10 דק׳ ומתחילים להרכיב. את הבזיליקום להוציא מהרוטב והשום למעוך בקלות לתוך הרוטב. במגש מלבני קטן יוצקים מצקת של רוטב ומסדרים את החצילים מעל. על החצילים יוצקים מצקת נוספת של רוטב ומפזרים שליש מכמות הפרמזן. מניחים שכבה נוספת של חצילים, רוטב, מניחים את עלי הבזיליקום, שליש מכמות הפרמזן ומעל הכל עוד שכבת חצילים. יוצקים רוטב, מפזרים פרמזן ומניחים עוד שכבת חצילים וככה 2 שכבות נוספות. על החצילים בשכבה העליונה יוצקים מצקת רוטב וקורעים את המוצרלה פרסקה מלמעלה.

מכניסים את הלזניה לתנור למשך 30 דק׳. (160 מעלות טורבו) מוכן! נותנים ללזניה מנוחה של 10 דק׳, פורסים ובתאבון.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את הלזנייה חצילים? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את הלזנייה חצילים אתם תעופו על הסטייק חציל!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור