מצרכים:
• תפוח אדמה גדול
• בצל גדול
• גזר
• חצי צרור פטרוזיליה
• כוס פירורי לחם (ממליץ זהב)
• ½ כפית פלפל שחור טחון
• כפית מלח דק
• ½ כפית כורכום
• ¼ כפית כמון
• 2 ביצים
בצד:
• שמנת חמוצה
• 2 בצל ירוק
אופן הכנה:
מגרדים את התפו״א והבצל ישירות למסננת.
סוחטים ומסננים היטב את כל הנוזלים.
מעבירים לקערה, מגרדים בקערה גזר ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק.
מוספים את הפירורי לחם, תבלינים והביצים.
מערבבים היטב.
על מחבת נרסס שמן בנדיבות ונסדר את הקציצה באופן שווה.
מעלים את המחבת על אש גבוהה עד אשר המחבת מתחממת (רואים בועות טיגון) ומורידים לאש נמוכה.
הופכים בעזרת צלחת (אם הפכתם ועדיין לא מוכן לא נורא! תהפכו שוב אחרי זה)
לאחר קבלת צבע זהוב יפיפייה משתיי הצדדים מוציאים.
ממליץ לאכול עם שמנת ובצל ירוק – בתאבון 😘
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה ללביבת ירק, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה להום פרייז בתנור!