אופן הכנה:
מחממים תנור על מצב גריל טורבו 180 מעלות.
בקערה מערבבים יחד את שערות הקדאיף והסמנה עד לקבלת שערות משומנות היטב.
מעבירים למחבת כנאפה 30 ס״מ קוטר, מסדרים באופן שווה ואוורירי (פותחים את השערות).
מפזרים קורנפלור באחידות בעזרת מסננת.
מכניסים לתנור למשך 5/6 דק׳ עד קבלת צבע שחום (תשארו לצד התנור בהשגחה! זה נשרף בשניה)
מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
מכינים את המלבי עיזים – מערבבים בכוס את הג׳לטין ו-200 מ״ל חלב עיזים.
מניחים את הכוס בצד להמתנה של 30 דק׳.
לאחר 20 דק׳ של המתנה, ממשיכים בעבודה – בסיר קטן שופכים 300 מ״ל חלב עיזים, קורנפלור ומערבבים היטב.
לאחר שהגושים נעלמו, מוסיפים סוכר וניל, שמנת ומדליקים את האש על להבה קטנה.
מעכשיו מערבבים לא הפסקה בדגש על תחתית הסיר שהקורנפלור לא יידבק לדפנות.
כשמתחילים לצאת אדים מהסיר, מערבבים את הכוס חלב עם הג׳לטין היטב ושופכים פנימה.
ממשיכים לערבב עד לרתיחה מלאה, מכבים את האש וממשיכים לערבב במשך 3 דק׳.
שופכים את המלבי על שערות הקדאיף שבמגש בכנאפה ומכניסים למקרר למשך 30 דק׳.
בזמן הזה נכין את הטופ של הפיסטוק – במעבד מזון מניחים את שערות הקדאיף, הפיסטוק וטוחנים היטב עד לקבלת פירורים (לא להמשיך לטחון הפיסטוק יכול להגיע למרקם של מחית)
מעבירים לקערה, מערבבים היטב יחד עם החמאה המזוקקת ומרדדים לשכבה שווה במגש מרופד נייר אפייה.
מכניסים לתנור (180 מעלות גריל טורבו), למשך 4/5 דק׳ עד לקבלת צבע זהוב – שימו לב!! לא שחום אלה קלייה מהירה וקלה.
מוציאים מהתנור לצינון.
שהמלבי מתייצב מוציאים מהמקרר, מניחים את הטופ פיסטוק ומחזירים למקרר.
מוכן!
כשרוצים להגיש את המנה לאורחים או למשפחה, מוציאים את המגש מהמקרר לטמפ׳ החדר ובזמן הזה מכינים סירופ סוכר פשוט.
בסיר קטן על אש בינונית שופכים סוכר, מים ומיץ לימון.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכבים את האש וממשיכים לערבב עד לירידת טמפ׳ (כשמפסיק לצאת אדים זה מוכן)
שופכים את הסירופ על הכנאפה מלבי, חותכים ומגישים.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.