אופן הכנה:
מכינים את הסירופ לכאנפה, שופכים לפינג׳ן מים, סוכר, לימון ודבש. מבשלים על אש נמוכה עד להמסה וקבלת סירופ חלק, מניחים בצד לצינון עד שהכנאפה מוכנה.
בקערה עמוקה פותחים את שיערות הקדאיף. ממיסים 50 גרם חמאה במיקרו במשך 20/30 שניות (זהירות לא לשרוף!!). שופכים את החמאה המומסת על הקדאיף ומערבבים היטב עד שכל הקדאיף ספוג בחמאה.
בקערה נוספת ניצור את תערובת הגבינות, מוצרלה, ג׳יבן עיראקי ובולגרית – מערבבים היטב עם הידיים. מתחילים לבנות את הכנאפה,
מורחים 10 גרם חמאה במגש כנאפה או במחבת קוטר 20 ס״מ.
מניחים שיערות קדאיף בתחתית הכלי ומהדקים היטב! לאחר מכן נוסיף את מיקס הגבינות ונהדק תוך שמירה על מרווח של הגבינות כחצי סנטימטר מדפנות המגש. מוסיפים שכבה עליונה של שיערות קאדיף על הגבינות ומהדקים טוב-טוב. (בשלב הזה ניתן לשמור במקרר בניילון נצמד)
בישול הכנאפה
מניחים את המגש על האש הכי נמוכה ומסובבים ללא הפסקה על מנת לפזר את החום באחידות. ברגע שאנחנו רואים בשוליים צבע זהוב יפה, לוקחים צלחת בגודל המגש ומניחים אותה על הכנאפה שלנו. מכבים את האש ובעזרת מגבת הופכים את הכנאפה לצלחת, מנקים עם נייר סופג את הכלי ומחזירים לאש הנמוכה.
משמנים ב10 גרם חמאה את הכלי ובזהירות מחליקים את הכנאפה מהצלחת חזרה לכלי בעזרת היד. מבשלים בסבלנות וכל הזמן מסובבים, ברגע שרואים שהשוליים הפנימיים מזהיבים, שופכים את כל הסירופ על הכנאפה. נותנים להם להתבשל יחד כ-30 שניות וסוגרים את האש. מפזרים פיסטוקים טחונים מלמעלה, חותכים למשולשים ויאללה להגיש רותח!! הסוד לכנאפה טעימה הוא הטיימינג! יש לאכול אותה ברגע שהיא מוכנה! אז לא לבזבז זמן בדיבורים, תכינו כוס תה ושיהיה לכם אחלה שבוע טוב ומתוק 🤍
** ניתן להכניס את מגש הכנאפה לאחר ההרכבה למקרר.
יש לעטוף בניילון נצמד טוב טוב שלא תכנס לחות ולשמור עד 24 שעות במקרר לפני ההכנה לאורחים. חשוב שייצא חם למרכז שולחן!
** מומלץ להגיש לצד גלידת עיזים טורקית
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן כנאפה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לקינוחים שווים? כל מתכוני הקינוחים שלי מחכים לכם ממש פה.