מצרכים:
3 תפוחי אדמה
כף מלח
½ כפית פלפל שחור
כפית מלח
10 כפיות תירס
4 פרוסות גבינה צהובה
ביצה
אופן הכנה:
בסיר עם מים קרים נכניס את תפוחי האדמה יחד עם כף מלח ונרתיח למשך 40 דקות מרגע הרתיחה.
בודקים שהתפו״א מוכן בשיטת הסכין (כמו בסרטון)
מקלפים את התפו״א ומרסקים לפירה.
מוסיפים פלפל, מלח ומערבבים היטב.
בעזרת כלי זכוכית קטן (רטביות) וניילון נצמד נכין את כדורי הפירה (דוגמא בסרטון)
יוצרים ״קערה״ של פירה דחוס מוסיפים פנימה גבינה צהובה, תירס ושכבה נוספת של גבינה צהובה.
בעזרת הניילון נצמד מכדררים לכדור אחיד, טובלים בביצה ומניחים (לא לזרוק!!) בשמן חם.
לאחר שהכדור קיבל צבע זהוב כהה מוציאים מהשמן לנייר סופג ולאחר 3 דק׳ מנוחה ניתן לאכול!
אם כדורי הפירה התקררו לכם, הדליקו תנור על 100 מעלות וחממו.
בתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם עפתם על הכדורי פירה, אתם חייבים לנסות את המתכון לפוטטוס בתנור ללא שמן!