אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
מיד פורסים חצילים לאורך בעובי 1 ס״מ ומסדרים במגשים מרופדים נייר אפייה. משמנים היטב את החצילים וזורים מלח באחידות. מכניסים לתנור למשך 45 דק, לאחר מכן מוציאים לצינון מלא מחוץ לתנור.
רק לאחר יציאת החצילים מהתנור, מחממים על אש נמוכה שמן זית ומוסיפים את השום חתוך לקוביות קטנות ומטגנים במשך דקה. מיד מוספים עגבניות מפחית, עלי בזיליקום, מלח, פלפל ומערבבים היטב. ממשיכים את בישול הרוטב על האש הכי נמוכה למשך 25 דק׳ לצמצום הנוזלים.
במקביל מחממים מים בסיר יחד עם מלח (מלוח כמו הים) ומביאים לרתיחה. 10 דק׳ לפני סיום צמצום העגבניות מכניסים את הפסטה למים – שימו לב מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן בגב האריזה פחות 2 דק׳ ממה שכתוב.
דקה לפני שהפסטה מוכנה מוסיפים לעגבניות את הגרנה פדנו ומוזגים כוס מהמים של הפסטה על הגבינה ומערבבים היטב עד לאיחוד. מסננים את הפסטה ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מורידים את הסיר מהאש ומערבבים היטב.
להרכבה נשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת – קוטר 20 ס״מ גובה 10 ס״מ. מניחים בתחתית נייר אפייה ומשמנים במעט. מסדרים את החצילים לפי הדוגמא בסרטון בדגש על תחתית התבנית. ממלאים את התבנית בחצי מכמות הפסטה – מי שרוצה טימבלו אסתטי יש לסדר את הפסטה יפה. (ממש לא חובה!) מעל הפסטה מסדרים פרוסות של גבינת מוצרלה ואז עוד שכבה של חצילים. על החצילים מניחים את שאר הפסטה, מוצרלה וסוגרים את הטימבלו עם החצילים – ראו דוגמא בסרטון.
עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור (160 מעלות) למשך 45 דק׳ בדיוק. לאחר מכן מוציאים את הטימבלו מהתנור לצינון של 30 דק׳ ופורסים! בתאבון 💙
פרסום ממומן בשיתוף גד
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן טימבלו? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואחרי שעפתם על הטימבלו, אתם חייבים לנסות את הלזניית חצילים הזאת!