אופן הכנה:
החלק הקשה ביותר בהכנת החרוסת הוא ניקיון השומשום – יש לנקות את השומשום מענפים קטנים, אבנים, לכלוך וכל דבר שאינו שומשום.
לאחר ניקיון יסודי יש להכניס את השומשום לשקית בד (חיתול) ולשטוף במים חמים היטב ואחרי השטיפה יש לסחוט את המים ולהעביר למשטח רחב עד לייבוש מלא (מינימום 24 שעות)
לאחר ייבוש מלא של השומשום קולים את השומשום על מחבת, בכמויות קטנות ובסבלנות (שימו לב לא לשרוף! זה יהפוך למריר)
לאחר קלייה טוחנים במעבד מזון עד לקבלת משחה (לטחון היטב ובסבלנות)
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את המים בהדרגתיות עד לקבל ״טחינה״ – שימו לב לפרק היטב את כל הגושים ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לסיר גדול, מוסיפים את הסילאן ומדליקים על אש בינונית.
לאחר 60 דקות של בישול וערבוב ללא הפסקה (שימו לך חייב לערבב כל 2/3 דקות)
מוסיפים מלח ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
לאחר 90 דקות מכבים את האש וממשיכים לערבב כ-10 דקות.
מניחים את הסיר לקירור כ-12 שעות ומעבירים את החרוסת לצנצנות זכוכית.
עבודה קשה אבל משתלמת ❤️ בתאבון וחג שמח
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לפסח? כל המתכונים שלי לפסח מחכים לכם ממש פה.