אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
חורצים את החציל לקוביות, שופכים 5 כפות שמן זית בכל חצי חציל וחצי כף מלח גס.
מכניסים לתנור למשך 50 דק׳. לאחר חצי שעה שהחציל בתנור נכין את רוטב העגבניות.
במחבת קטנה על אש נמוכה, שופכים 2 כפות שמן זית ושום קצוץ לקוביות.
לאחר דקה מוסיפים את העגבניות האיטלקיות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
מצמצמים לאט לאט עד לקבלת מרקם סמיך (דוגמה בסרטון), מוציאים את החציל קלוי מהתנור ומועכים את מרכזו בעזרת כף.
שופכים 2 וחצי כפות מרוטב העגבניות בתוך החציל, מפוררים גבינת פטה וגבינת פרמזן באופן שווה.
מכניסים לתנור למשך כ-10 דק׳ נוספת על מצב גריל טורבו (גריל ומאוורר יחד), שימו לב בשלב זה לשים עין כי אנחנו רוצים להמיס את הגבינה ולקבל חריכה קלה ולא מעבר!
מוציאים מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום צעיר ובתאבון.
רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חציל קלוי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לשבועות? כל המתכונים שלי לשבועות מחכים לכם ממש פה.