ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

חציל קלוי עם רוטב עגבניות וגבינות

חציל קלוי עם רוטב עגבניות איטלקי וגבינות נמסות מעל, כמה שהמנה הזאת קלה ומהירה להכנה ככה היא מרשימה וטעימה - אתם חייבים להכין

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

חציל גדול וקל
12 כפות שמן זית
כף מלח גס
שן שום סולו או 2 שיני שום
כוס עגבניות איטלקיות קצוץ דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
100 גרם גבינת פטה או פטה עיזים או חמד
6 כפות גבינת פרמזן
8 עלי בזיליקום צעיר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
חורצים את החציל לקוביות, שופכים 5 כפות שמן זית בכל חצי חציל וחצי כף מלח גס.
מכניסים לתנור למשך 50 דק׳. לאחר חצי שעה שהחציל בתנור נכין את רוטב העגבניות.
במחבת קטנה על אש נמוכה, שופכים 2 כפות שמן זית ושום קצוץ לקוביות.
לאחר דקה מוסיפים את העגבניות האיטלקיות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
מצמצמים לאט לאט עד לקבלת מרקם סמיך (דוגמה בסרטון), מוציאים את החציל קלוי מהתנור ומועכים את מרכזו בעזרת כף.
שופכים 2 וחצי כפות מרוטב העגבניות בתוך החציל, מפוררים גבינת פטה וגבינת פרמזן באופן שווה.
מכניסים לתנור למשך כ-10 דק׳ נוספת על מצב גריל טורבו (גריל ומאוורר יחד), שימו לב בשלב זה לשים עין כי אנחנו רוצים להמיס את הגבינה ולקבל חריכה קלה ולא מעבר!
מוציאים מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום צעיר ובתאבון.

רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן חציל קלוי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לשבועות? כל המתכונים שלי לשבועות מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך