אופן הכנה:
רגע לפני שמתחילים להכין גלילות חצילים מחממים תנור על 180 מעלות.
פורסים במנדולינה או סכין את החציל לפרוסות דקות, מסדרים בתבנית ומפזרים מלח גס.
מכניסים לתנור ל15 דקות.
מוציאים מהתנור לצינון, בזמן שהחציל מתקרר נרים סיר לגז.
נדליק על אש נמוכה, נוסיף שמן זית, שום ורסק עגבניות איטלקי.
נביא את הרוטב לרתיחה ונוסיף: מלח, פלפל שחור, סוכר, צלפים ומים.
נערבב במשך 2 דקות ונוסיף את גרדת הלימון, ערבוב קטן, נוריד מהאש ונניח בצד את הסיר.
מתחילים לגלגל: לוקחים חציל למשטח עבודה מניחים אצבע של גבינת פטה, מפזרים שקדים קצוצים, נענע קצוצה, מגלגלים יפה ומניחים בתבנית (תעבדו לפי הסרטון).
לאחר שסידרנו יפה את כל החצילים המגולגלים שופכים את הרוטב בחצי הגובה של החצילים (לא לכסות לגמרי!).
נגרד/נוסיף כף גבינת פרמזן מלמעלה, נכניס לתנור למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור, מניחים בצלחת עם מעט רוטב, מוסיפים נענע טרייה, כף פרמזן ובתאבון! ברוכים הבאים לאיטליה ❤️
רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן גלילות חצילים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.