אופן הכנה:
בקערה של המיקסר נשפוך מים, סוכר, שמרים ונערבב.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לישה על מהירות איטית למשך 3 דק׳
מוסיפים מלח, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את השמן בהדרגתיות.
ממשיכים את הלישה עוד 7 דק׳ עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, פותחים בעזרת הידיים, מכדררים כדור ומניחים בקערה משומנת.
מכניסים את הבצק עטוף בניילון למקרר למשך 4 שעות.
מיד מתחילים לבשל את הבשר, בסיר עמוק על אש בינונית שופכים שמן וצורבים את הבשר היטב.
מוסיפים בצל, גזר, פלפל שחור מערבבים ומבשלים יחד 3 דק׳.
מוסיפים כרישה, גבעולי סלרי למשך דקה, מיד מוסיפים מים חמים עד לכיסוי מלא ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מבשלים על אש בינונית עדינה במשך 4 שעות.
לאחר 4 שעות מכבים את האש ומוציאים את הבצק מהמקרר לטמפ׳ החדר למשך חצי שעה.
מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל12 כדורים שווים של 75 גרם ומכסים בניילון נצמד על השיש.
מוציאים את הבשר ממי הבישול לאחר שנח ומפרקים בעזרת הידיים או עם מזלגות.
מרדדים כדור בצק, מכניסים כף בשר מפורק מקפלים פנימה ומכדררים (דוגמא בסרטון)
מניחים בתבנית אפייה עגולה ומשומנת את הכדורים של החלת בשר, מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
מחממים תנור ל180 מעלות ורק לאחר שהגיע למעלות מכניסים את המגש לתנור למשך כ-30 דק׳ ועד קבלת צבע שחום.
מוציאים מהתנור לצינון 10 דק׳ ומוכן.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חלת בשר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לסוכות? כל המתכונים שלי לסוכות מחכים לכם ממש פה.