ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

חלת בשר – חלה מלאה בבשר מפורק

חלת בשר חלומית! חלת כדורים שמלאים בבשר מפורק שבושל שעות ונהיה רך ונמס בפה - מנה שדורשת קצת זמן וסבלנות אל זה כל כך שווה את זה
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לבצק:
240 מ״ל / גרם מים מסוננים
שליש כוס סוכר
8 גרם שמרים יבשים או 24 שמרים טריים
חצי קילו קמח לחלה או לחם
כף מלח
רבע כוס שמן
לבשר המפורק:
3 כפות שמן
חצי קילו בשר זרוע (בשר מספר 8 )
חצי כף פלפל שחור גרוס
בצל לבן גדול
2 גזרים
חצי כרישה
2 גבעולי סלרי
מים חמים עד לכיסוי
עלי סלרי מ2 גבעולים
חצי צרור פטרוזיליה
10 ענפי טימין
5 עלי דפנה
לפני אפייה:
ביצה
כף גדושה שומשום

אופן הכנה:

בקערה של המיקסר נשפוך מים, סוכר, שמרים ונערבב.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לישה על מהירות איטית למשך 3 דק׳
מוסיפים מלח, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את השמן בהדרגתיות.
ממשיכים את הלישה עוד 7 דק׳ עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, פותחים בעזרת הידיים, מכדררים כדור ומניחים בקערה משומנת.
מכניסים את הבצק עטוף בניילון למקרר למשך 4 שעות.
מיד מתחילים לבשל את הבשר, בסיר עמוק על אש בינונית שופכים שמן וצורבים את הבשר היטב.
מוסיפים בצל, גזר, פלפל שחור מערבבים ומבשלים יחד 3 דק׳.
מוסיפים כרישה, גבעולי סלרי למשך דקה, מיד מוסיפים מים חמים עד לכיסוי מלא ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מבשלים על אש בינונית עדינה במשך 4 שעות.
לאחר 4 שעות מכבים את האש ומוציאים את הבצק מהמקרר לטמפ׳ החדר למשך חצי שעה.
מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל12 כדורים שווים של 75 גרם ומכסים בניילון נצמד על השיש.
מוציאים את הבשר ממי הבישול לאחר שנח ומפרקים בעזרת הידיים או עם מזלגות.
מרדדים כדור בצק, מכניסים כף בשר מפורק מקפלים פנימה ומכדררים (דוגמא בסרטון)
מניחים בתבנית אפייה עגולה ומשומנת את הכדורים של החלת בשר, מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
מחממים תנור ל180 מעלות ורק לאחר שהגיע למעלות מכניסים את המגש לתנור למשך כ-30 דק׳ ועד קבלת צבע שחום.
מוציאים מהתנור לצינון 10 דק׳ ומוכן.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן חלת בשר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לסוכות? כל המתכונים שלי לסוכות מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור