אופן הכנה:
במחבת גדולה ויבשה קולים את השומשום.
מעבירים את השומשום לכלי בצד.
באותה המחבת על אש גבוהה, שופכים את הסוכר יחד עם 4 כפות מים.
ברגע שישנה רתיחה מוסיפים את המלח.
מביאים לצבע קרמל בהיר, מיד מורידים מהאש (שימו לב הקרמל ממשיך לקבל צבע).
מיידית מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים ללא הפסקה, ברגע שהקרמל מפסיק לבעבע מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
מעבירים את המסה לנייר אפייה, משטחים את השומשום לצורת מרובע, מניחים נייר אפייה נוסף מעל ובעזרת מערוך משטחים לעובי של 1 ס״מ.
בעוד שזה חמים, בעזרת סכין ארוכה חורצים למלבנים שווים.
מחכים שהתקרר, מורידים את הנייר אפייה ושוברים למלבנים שסימנו מראש.
מוכן בתאבון!
ניתן לשמור את חטיפי השומשום בקופסא אטומה, במקום חשוך ולמשך ימים ארוכים
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חטיפי השומשום? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לחטיף שומשום, אתם חייבים לנסות את הממתק קוקוס המדהים הזה!