מצרכים:
• חזה עוף שלם טרי
• כף שטוחה מלח מעושן (מלח ים למי שאין)
• 4 כפות שמן זית
• 7 ענפי טימין
• 6 תפו״א מיני
• 6 עגבניות שרי
• כף רוזמרין יבש
• ½ לימון
• ½ כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
שוטפים את החזה עוף.
שופכים מלח מעושן ומורחים היטב.
במחבת על אש גבוהה (מחבת שניתן להכניס לתנור אחרי זה) שופכים את השמן זית, מניחים את החזה עוף כלפי הצד של המלח, מוסיפים 2 ענפי טימין או אחד ענק ובעזרת כף זולפים את השמן על החזה עוף.
לאחר מכן הופכים למשך דקה נוספת, מוציאים את הטימין ומכבים את האש.
מוסיפים תפו״א, עגבניות שרי, 5 ענפי טימין, רוזמרין, מיץ לימון טרי, פלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת כף.
מכניסים לתנור למשך 30 דק׳.
מוציאים ומוכן 😍
בתאבון 🥰
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.