אופן ההכנה:
חותכים לרבעים את תפו״א בייבי (כל קוביה צריכה להיות בגודל של עד 1.5 ס״מ על 1.5 ס״מ)
חותכים גזרים למטבעות דקות ומפזרים שיני שום שלמות יחד עם שאר הירקות בתבנית הייעודית של הטאבון מעשנה נינג׳ה (דגם OO103).
מתבלים באופן שווה עם מלח ופלפל ומניחים את הרשת על הירקות.
מנקים את החזה אווז משאריות הנוצות לפי הדוגמא בסרטון וחורצים לקוביות את אזור השומן.
מערבבים את התבלינים בצלחת ומשטחים את התבלינים, מדביקים את התבלינים לשומן האווז ואת היתרה מדביקים מהצד השני.
מעבירים את הנתח על הרשת עם השומן כלפי מעלה ויוצאים לתנור החיצוני.
מכוונים את התנור על מצב עישון 110 מעלות למשך שעה.
רגע לפני שלוחצים על לחצן ההתחלה ממלאים את תא העישון בעזרת כוס המדידה בתערובת עישון עדינה או חזקה לפי האהבה שלכם לטעם ורק אז לוחצים התחל.
מיד מכניסים את המגש לתנור.
לאחר 45 דק׳ נמדוד מעלות פנימיות של הנתח אם הגיע ל-60 מעלות מוציאים את החזה אווז למנוחה של 5 דק׳. (למי שאין מד מעלות יש לקרוא זמנים בסוף המתכון)
במקביל מעבירים את התנור למצב השחמה על 260 מעלות למשך 10 דק׳ על מנת לתת צבע יפה לירקות.
לאחר 5 דק מנוחה פורסים הכי דק את החזה אווז.
זהו זה מגישים את החזה אווז חתוך על הירקות.
** אם הירקות לא ״מוכנים״ יש לערבב טוב טוב יחד עם השומן אווז את הירקות ולהחזיר לתנור למשך 15 דק׳ על מצב השחמה 200 מעלות.
חזה האווז יהיה טעים מאוד גם שהוא מוגש קר! חשוב רק לפרוס דק.
זמנים עבור אנשים ללא מד חום:
300 גרם חזה אווז 40 דק׳
350 גרם חזה אווז 45 דק׳
400 גרם חזה אווז 50 דק'
פרסום בשיתוף נינג׳ה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חזה אווז מעושן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את החזה אווז מעושן? עכשיו תנסו פיקניה במרינדת קקאו!