אופן הכנה:
משרים חומוס במים למשך הלילה.
חותכים גס את הכרישה ומגלגלים בתוך עלה הכרישה, עלי דפנה, טימין, פטרוזיליה וקושרים בחוט (מאפשר לנו להוציא בקלות בסיום הבישול)
מקלפים גזר, חותכים סלרי, מקלפים בצל ושיני שום.
בסיר עם מים חמים, זורקים את החומוס לאחר השרייה וסינון.
מכניסים את הירקות פנימה, מביאים לרתיחה ומורידים את הגז לאש נמוכה למשך שעה וחצי.
בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את מרכיבי הממרח החריף היטב.
הגענו לשלב ההכנה, בעזרת מעבדת מזון טוחנים יחד כוס של חומוס (ושן שום מהסיר), כוס טחינה, פלפל שחור, מלח וכוס מהמים של הבישול עד לקבלת מרקם כמעט חלק אך מעט גרגירי (לא לטחון עד הסוף).
שופכים כוס חומוס נוספת והפעם בעזרת מוט כתישה שוברים את גרגירי החומוס ידנית ובאופן גס.
מעבירים את החומוס מסבחה לקערית, סוחטים חצי לימון על המנה, מניחים חצי כוס גרגירי חומוס שלמים, ממרח חריף, שופכים שמן זית בנדיבות, פפריקה על גרגירי החומוס ומעטרים בעלה פטרוזיליה.
מוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חומוס מסבחה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.