אופן הכנה:
מחממים תנור ל220 מעלות.
מקלפים את הסלק, מניחים על נייר אפייה, שופכים כף שמן זית, קורט מלח ים ועוטפים היטב בנייר אפייה וכסף.
מכניסים לתנור למשך שעה ורבע (75 דק׳).
מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
בסיר גדול, על אש גבוהה, מחממים מים ומלח (מלוח כמו הים – תטעמו את המים).
טוחנים את הסלק בעזרת בלנדר מוט.
שופכים את הפסטה למים ומבשלים לפי הוראות יצרן בגב האריזה.
2 דק׳ לפני סיום בישול הפסטה שופכים כוס מהמים של הפסטה לכלי עם הסלק הטחון.
מסננים את המים ומעבירים לאש הכי נמוכה בגז. (שמרו כוס נוספת מהמים של הפסטה בצד)
שופכים את הסלק על הפסטה, מוסיפים פרמזן מגורד, שום גבישי ומערבבים בזהירות.
אם לא קיבלתם רוטב הוסיפו מעט מהמים של הפסטה עד לקבלת מרקם חלק.
מוכן! מעבירים לצלחת, מפזרים מעט פרמזן מעל ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פסטה ורודה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לפסטה ורודה, אתם חייבים לנסות את הפסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד המעולה הזאת!