ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

הנודלס של פינג אבא של פו – Mr. Ping’s Noodle Soup

הנודלס של פינג אבא של פו מהסרט קונג פו פנדה - מנה צמחונית טעימה של נודלס תוצרת בית, טופו וירקות שתגרום לכם להרגיש בסרט
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לנודלס:
2 ביצים + מים להשלמה ל- 150 גרם (טבעונים רק 150 גרם מים)
חצי כפית מלח
300 גרם קמח לחם
לציר הירקות:
כף שמן
2 גזרים
כרישה
בצל לבן גדול
סלרי שלם
10 פלפל אנגלי שלם
6 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
6 עלי דפנה
לטופינג:
4 כפות שמן
50 גרם שום קצוץ (לשקול לאחר חיתוך)
45 גרם ג׳ינג׳ר קצוץ (לשקול לאחר חיתוך)
50 גרם בצל שאלוט (לשקול לאחר חיתוך)
כף צ׳ילי גרוס
35 גרם מיסו כהה (כף גדושה)
300 גרם טופו (ניתן להחליף בבשר טחון / עוף קצוץ / דג קצוץ)
כפית רוטב דגים
כפית חומץ אורז
3 כפות סויה מסורתית
50 גרם סוכר חום
למרק נודלס:
כף שמן
2 צנון לבן
2 גזר
1.5 ליטר ציר ירקות (שהכנו מראש)
5 עלי עשב לימון
240 גרם נודלס (חצי מהכמות שהכנו)
כף מלח דק
להגשה:
בצל ירוק
פרוסת לימון ליים

אופן הכנה:

במיקסר או בקערה שופכים את הביצים ומים.
מיד את המלח והקמח ומערבבים היטב בעזרת היידים למשך 12 דק׳ או במהירות 1 למשך 10 דק׳.
מוציאים מהמיקסר, עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה וחצי.

בסיר 7 ליטר שופכים שמן, את כל הירקות מלבד העלים, פלפל אנגלי וצורבים במשך 3 דק׳.
מוסיפים את המים, העלים ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך שעה ורבע ומכבים את האש.

מוציאים את בצק הנודלס מהמקרר ומתחילים בעבודה הקשה של המתכון.
לשים בעזרת הידיים בלבד במשך 10 דק׳ את הבצק בצורה של קיפולים פנימה להוצאה כל האוויר, הפיכתהסיבים והחלבונים לחזקים על מנת לקבל אטריות קופצניות.
לאחר שהכדור הפך להיות חלק חוצים ומתחילים לרדד בעזרת מערוך וקימוח תמידי.
שימי לב זה ייקח לכם זמן לא להתאייש.
מרדדים עד לקבלת בצד דק בעובי 1 מ״מ באופן שווה.
מקמחים ומקפלים פנימה את הבצק המרודד (דוגמא בסרטון) וחותכים לנודלס בעובי שאתם אוהבים.
מקמחים היטב, פותחים את האטריות ושומרים עליהן מכוסות במגבת על השיש.

בוואק קטן או סיר בינוני שופכים שמן, שום, ג׳ינג׳ר, שאלוט, צ׳ילי גרוס, מיסו ומטגנים יחד במשך 2 דק׳.
במקביל מפוררים בעזרת מזלג את הטופו ומוסיפים פנימה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבירים לאש גבוהה למשך 7 דק׳ ועד להתקרמלות הסוכרים.
מוציאים את הטופינג לצלחת בצד.

באותו וואק קטן או סיר בינוני (לא לנקות אותו!) שופכים שמן, צנון לבן והגזר חתוכים לטבעות.
מטגנים במשך 5 דק׳ על אש בינונית.
מוסיפים ציר ירקות, עשב לימון ומביאים לרתיחה.
מניחים את האטריות במרק, כף מלח, מערבבים בזהירות ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה (אני בישלתי 5 דק׳)

מגישים בקערה, מניחים רק את הנודלס והירקות, מניחים 2 כפות גדושות של הטופינג, ממלאים במרק מהסיר עד סוף הקערה, מניחים בצל ירוק וליים בקערה.
בתאבון מוכן!!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את הנודלס של פינג אבא של פו? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מהסרטים? כל המתכונים שלי מהסרטים והסדרות מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור