מצרכים:
פורטובלו:
• 2 פטריות פורטובלו
• 2 ענפי רוזמרין
• 2 ענפי טימין
• 2 עלי מרווה גדולים
• 2 ענפי זעתר
• 4 כפיות שמן זית
• ½ כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• 2 שיני שום
• כף שמן זית
• גבינת ברי
רוטב:
• 2 כפיות מיונז
• כפית חרדל דיז׳ון גרגירים
• ½ כפית צ׳ילי גרוס
• כפית מיץ לימון
• ½ כפית גרידת לימון
• לחמניית המבורגר או מיני לחמניית המבורגר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מקלפים את הפורטובלו, מוסיפים את עשבי התיבול וכפית שמן זית בכל אחת מהפטריות.
מתבלים, מניחים שן שום, הופכים את הפטריה על מגש מרופד נייר אפייה, שופכים כפית שמן זית נוספת על הפטריה ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
לאחר 20 דקות (שהפטריות עדיין בתנור) מתחילים בהכנת הגבינה והרוטב.
שופכים כף שמן זית למחבת על אש נמוכה, מניחים את גבינת הברי ומכסים.
בקערית מערבבים את כל המוצרים להכנת הרוטב.
לאחר 3/4 דקות הופכים את הגבינה בתנאי שיש חריכה ברורה.
אם יש לחמניית המבורגר רגילה יש לחתוך את הקצוות ואם יש מיני לחמנייה פשוט להתחיל לבנות את הבורגר.
מוציאים את הפטריות מהתנור, מורחים רוטב משני צידי הלחמנייה, מניחים פטרייה, את הגבינה, פטרייה נוספת ולסגור. (שימו לב! לשמור את השום והעשבי תיבול בתוך הפטרייה! אסור להוציא.)
יש להגיש לצד עגבניות (לא ממליץ בתוך הסנדוויץ – מקשה על האכילה)
בתאבון 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה להמבורגר פטריות, אתם חייבים לנסות את האבוקדו בורגר המעולה הזה!