אופן ההכנה:
בסיר סוטאז׳, מחממים שמן על אש נמוכה
** חשוב נמוכה – כל תהליך הבישול עד להכנסת העגבניות המרוסקות אנו מבשלים בבישול איטי על בעבוע קל.
מקלפים את שיני השום ומכניסים יחד עם הפלפל החריף לשמן, לאחר קבלת צבע זהוב לשום מוסיפים את הפלפלים חתוכים לקוביות גסות.
מבשלים יחד במשך 40 דק׳ על אש נמוכה כשהבעבוע עדין מאוד (שימו לב לבועות הסיר קטנות ועדינות)
לאחר מכן מוסיפים תבלינים ומערבבים יחד במשך דקה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומגבירים את האש במעט.
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את נסיכת הנילוס לרוטב, ובעזרת הכף מכסים את הפילה ברוטב מלמעלה.
מניחים פרוסת לימון ופרוסת עגבניה על כל פילה ומבשלים יחד עם מכסה סגור על אש בינונית במשך 15 דק׳.
לאחר מכן פותחים את המכסה וממשיכים לבשל 10 דק׳ נוספות.
מוכן – מכבים את האש ונותנים לתבשיל מנוחה קצרה.
רגע לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה דק ומגישים לצד חלות (יש מתכון בסרטון הקודם)
בתאבון!
שומרי שבת / חג? מכינים את הדג לפי ההוראות בדיוק ומחממים כ-20 דק׳ לפני האוכל על פלטה של שבת – את הכוסברה מפזרים רגע לפני האוכל.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן דג נסיכה ברוטב? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ולצד הדג נסיכה ברוטב חייב חלת שמן זית טרייה!