מצרכים:
50 גרם חמאה
בצל לבן
2 סלסלאות פטריות מרינה
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מוסקט
5 ענפי טימין
80 גרם גבינת גאודה
40 גרם גבינת פרמז׳ן או גרנה פדנו
1 חבילה בצק פריך קנוי
1 ביצה (למריחה לפני אפייה)
אופן ההכנה:
בסיר גדול, על אש בינונית, ממיסים חמאה ומזיעים את הבצל שהוא קצוץ לקוביות קטנות.
לאחר שהבצל הפך לשקוף, מוסיפים את הפטריות חתוכות לקוביות קטנות.
מיד מוסיפים את התבלינים והטימין, מערבבים ומבשלים עד לאידוי 95% מהנוזלים.
מכבים את האש ונותנים לדוקסל (פטריות) להתקרר.
במקביל מוציאים את הבצק מהמקרר לטמפ׳ החדר.
מדליקים תנור על 170 מעלות טורבו.
בנוסף מגרדים את הגבינות.
לאחר שהדוקסל התקרר מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
בעזרת רינג 24 ס״מ חותכים עיגול מדויק מהבצק פריך (למדוייקים 175 גרם לאחר חיתוך)
מניחים את הבצק במגש מרופד נייד אפייה, מעבירים את המלית פטריות וגבינות ומרדדים באופן שווה שאנו משאירים 2 ס״מ מהדפנות.
את הדפנות מקפלים לפי הדוגמא בסרטון, מורחים בביצה (או רק בחלמון למי שאוהב צבע בוהק) ומכניסים לתנור למשך כ-30 דק׳ ועד קבלת צבע זהוב על גבול השחום.
מוכן, מצננים ופורסים – יש לאכול את המנה בטמפ׳ החדר.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
עכשיו שיש לכם גלאט פטריות מבצק פריך למרכז שולחן, לחצו כאן לעוד מתכוני שבועות!
פרסום ממומן בשיתוף מרינה