אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד.
ידנית יש ללוש כ-10 דק׳ במיקסר על מהירות איטית במשך 7 דק׳.
יוצרים כדור גדול ונותנים לו לנוח בקערה במשך 15 דק׳ – מכוסה בניילון נצמד.
יוצרים 14 כדורים שווים (יש לשקול את הבצק כולו ולחלק ל-14)
מניחים במגש את הכדורים ונותנים מנוחה של 30 דק׳ מכוסה בניילון.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
ממיסים את החמאה בקערה.
משמנים היטב בעזרת חמאה מומסת תבנית עגולה או מלבנית ובונים את הבקלאווה.
בעזרת קורנפלור ומערוך, פותחים את הבצק הכי דק שאפשר ממש שקוף – דוגמא בסרטון (לא לפחד מכמות הקורנפלור)
שכבה של בצק מרודד ומריחה של חמאה חשוב שבין כל שכבה לשכבה נמרח חמאה!
שימו לב לא נורא אם נקרע לכם הבצק זה לא חייב להיות מושלם פשוט תוסיפו חתיכות בצק מרודדות קטנות בחורים – הכי חשוב שיהיה בצק דק.
דגש חשוב נוסף – אין לרדד את כל הבצק ואז לבנות את הבקלאווה – התהליך הוא כזה:
רידוד, מניחים בתבנית, שימון וחזרה לרידוד.
לאחר שבנינו 7 קומות של בצק מרודד וחמאה מפזרים באחידות את הפיסטוק והשוקולד (אם בחרתם טבלת שוקולד יש לקצוץ עם סכין לפני)
על הפיסטוק ממשיכים לבנות 7 קומות נוספות של בצק מרודד וחמאה.
לאחר סיום ההרכבה בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את הבקלאווה למלבנים.
מורחים את הבקלאווה בחמאה שנותרה לנו באופן שווה ומכניסים לתנור למשך 35 דק׳
במקביל לאפייה בתנור – נכין את הסירופ.
בסיר שופכים את כל המרכיבים יחד למעט האבקת שוקו (לפני שאתם שואלים, הלימון הוא על מנת שהסוכר לא יחזור להיות גבישי)
לאחר רתיחה והמסת כל הסוכר, מורידים מהאש, מוסיפים אבקת שוקו ומערבבים היטב – נותנים לסירופ להתקרר עד שהבקלאווה שוקולד יוצאת מהתנור.
מיד שהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים סירופ בנדיבות ובאחידות.
נותנים לבקלאווה מנוחה של מינימום שעתיים.
רגע לפני ההגשה מזלפים שוקולד על הבקלאווה ובתאבון
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן בקלאווה שוקולד? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לקינוח? כל מתכוני העוגות שלי מחכים לכם ממש פה.