ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בקלאווה שוקולד

מתכון ממכר לבקלאווה שוקולד שאתם חייבים להכין! מתכון מנצח שירשים את כל האורחים, יגרום להם ללקק את האצבעות והם לא יפסיקו לזלול!
דירוג מתכון
0.0/5

מצרכים:

לבצק:
4 ביצים מדיום או 3 לארג'
כוס חלב
4 כוסות קמח
3 כפות גדושות קקאו
חצי כפית מלח
לפתיחת הבצק:
כוס קורנפלור
לבניית הבקלאווה:
150 גרם חמאה מומסת
חצי כוס פיסטוק קצוץ גס
100 גרם שוקולד מריר איכותי או נטיפי שוקולד
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
2 כפות שוקולד נוטלה (או שחר)
מיץ מרבע לימון טרי
כפית אבקת שוקו
רגע לפני ההגשה:
3 כפות נוטלה / שחר

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד.
ידנית יש ללוש כ-10 דק׳ במיקסר על מהירות איטית במשך 7 דק׳.
יוצרים כדור גדול ונותנים לו לנוח בקערה במשך 15 דק׳ – מכוסה בניילון נצמד.
יוצרים 14 כדורים שווים (יש לשקול את הבצק כולו ולחלק ל-14)
מניחים במגש את הכדורים ונותנים מנוחה של 30 דק׳ מכוסה בניילון.

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
ממיסים את החמאה בקערה.
משמנים היטב בעזרת חמאה מומסת תבנית עגולה או מלבנית ובונים את הבקלאווה.

בעזרת קורנפלור ומערוך, פותחים את הבצק הכי דק שאפשר ממש שקוף – דוגמא בסרטון (לא לפחד מכמות הקורנפלור)

שכבה של בצק מרודד ומריחה של חמאה חשוב שבין כל שכבה לשכבה נמרח חמאה!
שימו לב לא נורא אם נקרע לכם הבצק זה לא חייב להיות מושלם פשוט תוסיפו חתיכות בצק מרודדות קטנות בחורים – הכי חשוב שיהיה בצק דק.
דגש חשוב נוסף – אין לרדד את כל הבצק ואז לבנות את הבקלאווה – התהליך הוא כזה:
רידוד, מניחים בתבנית, שימון וחזרה לרידוד.

לאחר שבנינו 7 קומות של בצק מרודד וחמאה מפזרים באחידות את הפיסטוק והשוקולד (אם בחרתם טבלת שוקולד יש לקצוץ עם סכין לפני)
על הפיסטוק ממשיכים לבנות 7 קומות נוספות של בצק מרודד וחמאה.
לאחר סיום ההרכבה בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את הבקלאווה למלבנים.
מורחים את הבקלאווה בחמאה שנותרה לנו באופן שווה ומכניסים לתנור למשך 35 דק׳

במקביל לאפייה בתנור – נכין את הסירופ.
בסיר שופכים את כל המרכיבים יחד למעט האבקת שוקו (לפני שאתם שואלים, הלימון הוא על מנת שהסוכר לא יחזור להיות גבישי)
לאחר רתיחה והמסת כל הסוכר, מורידים מהאש, מוסיפים אבקת שוקו ומערבבים היטב – נותנים לסירופ להתקרר עד שהבקלאווה שוקולד יוצאת מהתנור.

מיד שהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים סירופ בנדיבות ובאחידות.
נותנים לבקלאווה מנוחה של מינימום שעתיים.
רגע לפני ההגשה מזלפים שוקולד על הבקלאווה ובתאבון

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן בקלאווה שוקולד? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לקינוח? כל מתכוני העוגות שלי מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור