ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בקלאווה במילוי אגוזים

בקלאווה במילוי אגוזים ממכרת! בקלאווה טעימה בטירוף שמכינים בקלות, במהירות וממצרכים פשוטים שלכולם יש בבית

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

מצרכים:

לסירופ:
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס מים
• 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 כפות מיץ לימון טרי

בקלוואה:
• 2 כוסות אגוזי מלך
• 1 כוס שומשום
• 80 גרם חמאה
• 4 עלי בצק פילו

אופן הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.
מתחילים בהכנת הסירופ כי אנחנו חייבים שהוא יתקרר עד שהבקלוואה תצא מהתנור.
בפינג׳ן נכניס את כל המצרכים יחד, נדליק את האש עד להמסה והרתחה.
מורידים את הסירופ מהאש ומניחים בצד לצינון.
במחבת יבשה זורקים את האגוזים ולאחר 3 דקות מוסיפים את השומשום.
לאחר שהשומשום בצבע זהוב מורידים מהאש לצלחת.
בקערית ממיסים 40 גרם חמאה.
פותחים עלה פילו, מורחים בחמאה, עליו מניחים עוד עלה פילו ומורחים שוב.
מניחים 50% מכמות האגוזים והשומשום על העלי פילו ומגלגלים.
חותכים לשניים, מעבירים לתבנית וחותכים לקוביות (מי שעושה כמות גדולה פשוט לסדר הכל בתבנית ואז לחתוך לקוביות).
כשהתבנית שלנו צפופה, אנו ממיסים 40 גרם חמאה ומורחים את כל החלק העליון.
מכניסים לתנור למשך 14-16 דקות עד לקבלת צבע זהוב בוהק.
מוציאים מהתנור ומיד שופכים את הסירופ (הקר) על הבקלוואה (החמה).
ממתינים כ-30 דקות וניתן לאכול ❤️

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון המעולה הזה לבקלאווה, אתם חייבים לנסות את העוגיות טחינה המושלמות האלו!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך