מצרכים:
לפטריות:
2 פטריות פורטובלו גדולות
4 כפות שמן זית
ענף זעתר טרי
ענף אורגנו טרי
פלפל גרוס (כמות מספקת)
מלח גס (כמות מספקת)
ביצה עלומה:
2 ביצים (בטמפרטורת החדר)
כף חומץ 5%
ממרח:
כף גדושה גבינת ריקוטה
כפית גדושה מיונז צרפתי
½ כפית חרדל דיז׳ון גרגירים
חצי שן שום (מגורדת)
½ כפית שטוחה צ׳ילי גרוס
להגשה:
½ כפית מיץ לימון
פלפל גרוס
גבינת פרמזן
5 עלי זעתר טרי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מרתיחים מים בסיר עמוק.
מורידים את הרגל ומקלפים את הפטרייה.
שופכים כף שמן זית פנימה, מניחים עלי זעתר ואורגנו בפנים.
מוסיפים מלח, פלפל והופכים.
שופכים כף שמן מעל ומורחים על הפטריה.
מכניסים לתנור למשך 12/15 דק׳ (תלוי בגודל הפטריה).
שופכים לסיר כף חומץ ומערבבים היטב.
שוברים ביצה לכלי – מוודאים שאין קליפות ו/או דם.
יוצרים מערבולת קלה במים ומניחים את הביצה פנימה (לא לזרוק)
לאחר 3 דק׳ בדיוק מעבירים למי קרח.
מכבים את האש ושומרים על המים בסיר (עבור ההגשה)
מכינים את הממרח, פשוט וקל מערבבים את כל המצרכים יחד.
מכניסים את הביצה העלומה לסיר מים חמים למשך דקה (שימו לב המים חמים אך האש לא דולקת)
יאללה לצלחת – מניחים פטריה, מורחים כף גדושה מהממרח, מוציאים את הביצה לנייר סופג מייבשים לרגע ומניחים על הממרח.
גורסים פלפל מעל, מגרדים גבינת פרמז׳ן בנדיבות, מקשטים בעלי זעתר ומוכן.
מנת פתיחה נהדרת לארוחה טובה ♥️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
הסלט היווני הזה יבוא לכם בול ליד הביצה עלומה בקן!