מצרכים:
לבשר:
• 2 ק"ג פילה בקר (מיניון)
• ½ כפית פלפל שחור גרוס
• ½ כפית מלח (אם הנתח מוכשר אין להוסיף מלח ואף מומלץ להעביר את הנתח השרייה במי קרח כשעתיים לפני ההכנה)
• 3 כפות שמן זית
• כף גדושה חרדל אנגלי חלק
להכנת תערובת פטריות:
• 6 פטריות פורטובלו
• שן שום גדולה
• 80 גרם ערמונים קלויים (מוכנים משקית)
• 2 ענפי טימין טרי גדולים
• קורט מלח דק
• קורט פלפל שחור
שאר המרכיבים:
• 10 פרוסות חזה אווז מעושן
• בצק עלים טרי
• חלמון ביצה
• קורט מלח ים
אופן הכנה:
מייבשים את הפילה בעזרת נייר סופג או מגבת, מניחים על צלחת ומתבלים בפלפל ומלח (אם מוכשר לא להוסיף מלח).
במחבת גדולה שופכים שמן, מחממים על אש גבוהה, ברגע שהשמן רתח אנו צורבים את הפילה מכל הצדדים שלו, כולל שתי הקצוות, לאחר שהנתח קיבל צריבה קלה (ממש 20 שניות מכל צד) אנו מעבירים לצלחת, מברישים את הנתח באופן שווה בחרדל אנגלי ומניחים לנתח לנוח ולהתקרר בצלחת.
לתוך מעבד מזון נזרוק את הפטריות, השום, הערמונים, הטימין ונטחן היטב עד לקבלת מרקם של משחה.
את תערובת הפטריות מעבירים למחבת נון סטיק (נגד הדבקה), על אש בינונית, מוסיפים מלח, פלפל ומערבבים ללא הפסקה עד לאיבוד הנוזלים – אתם תראו נוזלים יוצאים ורק לאחר אידוי מלא של תערובת הפטריות שהפכה יבשה יש להוציא לקערית.
על משטח עבודה גדול ונוח מניחים ניילון נצמד (בקטע הזה מומלץ מאוד לעקוב בדיוק כמו בסרטון)
מסדרים את החזה אווז על הניילון נצמד, נניח במסודר את תערובת הפטריות על החזה אווז (את תערובת הפטריות אנו נכניס בין 2 ניירות אפייה ונרדד באמצעות מערוך וכך נקבל ריבוע אחיד ומושלם), על תערובת הפטריות נניח את נתח הפילה, בעזרת הניילון נצמד נגלגל ונהדק היטב (ראו בסרטון), את הרולדה נכניס למקרר למשך שעתיים.
על משטח עבודה נוח, נפרוש ניילון נצמד ועליו נניח את הבצק עלים יחד עם נייר הפרגמנט שאיתו הגיע באריזה.
בזהירות נפתח את הניילון נצמד שעוטף את הפילה, נניח במרכז הבצק עלים, נגלגל את הבצק עלים על הפילה בעזרת הניילון נצמד, נחתוך את יתרת הבצק, נוציא את נייר הפרגמנט, נניח את הפילה העטוף על הניילון נצמד, נהדק את קצוות הבצק בצביטות אצבעות, נגלגל ונהדק היטב (!!) בעזרת גלגול ולחץ הניילון על הבצק (שימו לב לטכניקה בסרטון), מכניסים עטוף למקרר למשך שעה נוספת.
מחממים תנור ל180 מעלות.
בעדינות מורידים את הניילון נצמד, מניחים את הפילה על תבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים מכל הכיוונים בחלמון ביצה , זורים מלח מלמעלה וחורצים בעדינות פסים עם סכין (לא לקרוע את הבצק!!)
מכניסים לתנור למשך 3235 דק' – ברגע שהבצק מוכן יש להוציא!
נותנים למאפה לנוח כ-5 דק', פורסים ומוכן.
מומלץ להגיש לצד רוטב פטריות שאוהבים
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה ביף וולינגטון אתם חייבים לנסות את המתכון לסנדוויץ' קורנביף המושלם הזה!