לפני שאתם קונים כרטיס לניו יורק בגלל חשק עז לבייגל אמריקאי, נסו את המתכון הממכר הזה לבייגל בדיוק כמו במאפיות בניו יורק! התאהבות מובטחת
מצרכים:
לבצק:
570 גרם מים מסוננים קרים
60 גרם סוכר
20 גרם שמרים יבשים או 60 גרם שמרים טריים
½ קילו קמח לחם
½ קילו קמח לבן רגיל
30 גרם שמן
25 גרם מלח
למי הבישול:
3 ליטר מים
5 כפות דבש או סוכר אינוורטי
2 כפות אבקת סודה לשתיה
לפני אפייה:
מלח גס / מלח ים
שומשום לבן / פרג
אופן הכנה:
בקערה שוקלים את המים, מוסיפים סוכר, שמרים ומערבבים היטב עם מזלג.
מוסיפים את הקמחים, יוצרים גומה בין הקמח למים ושופכים את השמן לגומה.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית למשך 5 דק׳, מוסיפים מלח וממשיכים לישה במהירות בינונית.
יוצרים כדור גדול מהבצק, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במשך 30 דק׳ עטוף בניילון נצמד בטמפ׳ החדר.
מחלקים לכדורים של 100 גרם, מרדדים ומגלגלים לגליל.
מהגליל יוצרים צינור ארוך, בקצה אחד מועכים בעזרת היד, מביאים את הקצה השני לצד המעוך, סוגרים בעזרת הבצק ליצירת עיגול מושלם. (דוגמא בסרטון)
מניחים את הבייגלה על נייר אפייה ועוטפים בניילון נצמד מעל למשך 30 דק׳ מנוחה.
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
במקביל מחממים בסיר מים ודבש.
ברגע הרתיחה מוסיפים אבקת סודה לשתיה.
מעבירים בייגלה למים שבסיר למשך דקה בדיוק, בעזרת כף מחוררת או ספיידר מוציאים ומעבירים למגש מרופד נייר אפייה. (אם הסיר רחב אפשר להכין 2/3 בייגלה ביחד)
מיד מפזרים מלח גס ושומשום.
שהמגש מלא מכניסים לתנור למשך כ-25 דק׳ עד לקבלת צבע שחום.
מוכן תהנו 🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואין כמו סלט טוב ליד בייגל אמריקאי שווה, את חייבים לנסות את הסלט קיסר המושלם הזה!